Zanggroep Evergreen

 

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (ZEV) is een groep van ruim 50  zangers en zangeressen.
Elke vrijdagavond wordt er op plezierige, enthousiaste en serieuze wijze gerepeteerd onder leiding van onze dirigente Nancy Meijer in de Joffershof, Laurentiusstraat 2 te Vierlingsbeek.
ZEV repeteert van 20.00 uur tot 22.30 uur met een kwartiertje pauze.
Naast evergreens is ons repertoire ook opgebouwd uit musicalsongs, popsongs, gospels en jazz-achtige nummers. Bijna alle liederen worden minimaal 4-stemmig gezongen. Enkele nummers worden a capella gezongen, maar de meeste liederen worden begeleid door ons combo met gitaar, basgitaar, piano en drums.
Wij treden enkele malen per jaar op. Natuurlijk op ons zelf georganiseerde ‘Muziek op de Maas’ en ‘ZEV-Interactief’, maar ook in allerlei andere gelegenheden ...van bruin café tot cultureel centrum, van winkelgalerij tot stadspark....

 

Om de 5 tot 6 jaar heeft Zanggroep Evergreen een revue/show gebracht. De laatste revue/show was op 2-3-4 juni 2016 onder de naam “Carrousel” in de openlucht tussen kerk en basisschool Vierlingsbeek. Zie voor foto’s de website http://www.zevzingt.nl

 

Al 14 jaar organiseert ZEV eind maand juni het festival ‘Muziek op de Maas’. Dit openlucht festival in zomerwende sfeer vindt plaats in een weiland aan de maas nabij het pontveer Vierlingsbeek waarbij een ponton als drijvend podium dient.


Ook organiseert ZEV jaarlijks een avond medio november onder de naam ‘ZEV-Interactief’ in zaal Concordia Vierlingsbeek. Hierbij treden 4 koren op waarbij de enigste verbinding is, ‘zin en plezier met zingen en muziek’.


2020 zou het 50-jarig jubileumjaar van Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek zijn. Helaas zijn door übermachtige omstandigheden alle activiteiten niet door kunnen gaan in 2020 en 2021. De bedoeling is om zo gauw de omstandigheden dat weer toelaten, aan dit 50-jarig jubileum weer kleurrijke en vooral muzikale invulling te geven.


De lijfelijke repetities kunnen nu helaas niet doorgaan. Gelukkig hebben de leden en dirigent een modus gevonden met het zgn. ZOOM-repeteren. Het kan natuurlijk niet op tegen live-repeteren, maar gelukkig zien en horen we elkaar elke week en ja er wordt ook gezongen, en ja het lukt toch om een aantal nieuwe nummers in te studeren.


Lijkt het zingen in koorverband iets voor jou en voel je je aangetrokken tot onze zanggroep, neem dan contact met ons op. En kom een keer of paar keer vrijblijvend luisteren en/of meedoen met de repetitie als deze weer “live” is. Er is ruimte voor hoge sopranen – alten – tenoren – bassen.


Kijk voor meer informatie op onze website
http://www.zevzingt.nl