Korfbalvereniging DES

 

Sèr van den Boogaard nam ooit het initiatief om korfbal mogelijk te maken in Vierlingsbeek. In 1937 werd korfbalvereniging “Pit en Fit” opgericht en daarmee is onze korfbalvereniging de op één na oudste dameskorfbalclub van Nederland. Toen nog met de clubkleuren blauw en wit. Later werd de naam veranderd in Door Eendracht Sterk, kortweg DES. Tevens werden de clubkleuren gewijzigd naar rood en wit. Kleuren die ook nu nog met trots worden gedragen door de Bèkse korfbalsters. Dat de roots in Vierlingsbeek liggen, is duidelijk te zien aan het ledenbestand van de korfbalvereniging. Naast de leden uit Vierlingsbeek, hebben zich tevens meiden uit Groeningen, Vortum-Mullem en Boxmeer aangesloten. Bovendien, leden die verhuizen naar de omliggende dorpen, blijven naar ons dorp aan de Maas komen om hun korfbalsport te beoefenen. Dat zegt zeker iets over onze vereniging en blijkbaar voelt men zich bij ons thuis. Een vereniging waar naast korfbal tevens ruimte is voor andere leuke dingen maar bovenal niet van de daken schreeuwend en met beide voeten op de grond.

 

In 2008 is korfbalvereniging DES geprivatiseerd. Een gevolg hiervan was dat ons korfbalveld verplaatst moest worden naar de huidige locatie, langs het fietspad op sportpark Soetendaal. En zo is de cirkel na zo’n 70 jaren weer rond. Immers, in den beginne deelden we een veld langs de spoorlijn met de voetballers van Volharding. Nu maken we samen weer gebruik van dezelfde sportaccommodatie.

 

Korfbalvereniging DES is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) en de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS).
Naast de samenwerking met Volharding, is er een samenwerkingsverband met de korfbalverenigingen in de gemeente Venray onder de naam KorfbalKring Venray. Deze is niet alleen bedoeld voor het spelen van onderlinge jeugdwedstrijden. Er wordt met deze verenigingen op bestuurlijk niveau en in werkgroepen samengewerkt om naast de sport ook de individuele verenigingen beter te maken.

 

Korfbal is een attractieve teamsport. Je leert gooien en vangen, je kunt lekker bewegen. Bovendien speel je bij korfbal op alle posities, je bent dus niet alleen aanvaller of verdediger maar je bent het allebei.

 

Een sport die zowel binnen als buiten wordt gespeeld, ook dat is korfbal. Ons eigen korfbalveld ligt dus op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek. Hier trainen we op gras en werken we onze wedstrijden van de buitencompetitie af. Deze start begin september en  loopt door tot uiterlijk het tweede weekend in november.

 

Eind november/begin december start de zaalcompetitie. Deze loopt door tot uiterlijk half maart. Onze thuiswedstrijden spelen we in de Raaijhal in Overloon. De trainingen vinden plaats in diverse hallen in de regio.
Begin april start de buitencompetitie opnieuw. Sommige teams ronden de competitie af zoals deze in september is gestart en beginnen dan aan de tweede helft. Andere teams worden opnieuw ingedeeld en starten een nieuwe competitie. Deze loopt door tot eind mei. Naast het korfbal, organiseren wij ook o.a. een korfbalinstuif en een kamp.

 

Kijk op onze website voor meer informatie. Voor vragen kun je een berichtje naar de voorzitter (voorzitter@des-vierlingsbeek.nl) of secretaris (secretariaat@des-vierlingsbeek.nl) sturen.