EHBO vereniging Vierlingsbeek

 

EHBO Vierlingsbeek  is opgericht op 2 mei 1952. Onze vereniging telt momenteel 60 leden met name uit Vierlingsbeek en Groeningen maar ook uit andere dorpen van de gemeente Boxmeer. De EHBO vereniging is aangesloten bij de overkoepelende Bond van Noord-Brabant.

 

Iedere tweede donderdag van de maand  september tot en met mei hebben wij onze herhalingslessen in ons clubhuis “De Wildeman”. Onze vereniging heeft de beschikking over een arts-docent, twee kaderleden en drie lotusslachtoffers, die zorgen voor een afwisselend oefenprogramma. De herhalingslessen zijn zeer leerzaam, naast het behandelen van theorie worden er iedere les vaardigheden in de praktijk geoefend.

 

Iedereen die een geldig EHBO diploma heeft kan contact opnemen met onze vereniging om lid te worden. De verlengingen van het EHBO diploma worden verstrekt door het Oranje Kruis. Om een diploma geldig te houden moet je minimaal 8 herhalingslessen op jaarbasis volgen. Het EHBO diploma bestaat uit de volgende modules: eerste hulp, AED, verbandleer en kleine ongevallen en eerste hulp bij sportletsels.

 

Bij voldoende deelname wordt er in Vierlingsbeek regelmatig een EHBO cursus gegeven.

 

De kosten van het lidmaatschap zijn € 25.00 per jaar.

 

Onze vereniging post regelmatig bij evenementen in Vierlingsbeek en Groeningen. Het aanvragen van EHBO tbv evenementen kan door minimaal 3 maanden voordat het evenement plaatsvindt  een mail te sturen naar: ehbovierlingsbeek@gmail.com o.v.v soort evenement, gegevens contactpersoon, datum en tijd, locatie, gewenste aantal EHBO’ers. De kosten en voorwaarden voor een EHBO post worden bij een aanvraag verstrekt.

 

EHBO vereniging Vierlingsbeek
P/a Vlasakker 30
5821 CP Vierlingsbeeek.
0478-632239
ehbovierlingsbeek@gmail.com