Stichting Laurentius Vierlingsbeek

 

Onze kerk: voorziening van en voor het dorp

 

In 2020 kon de kerk van Vierlingsbeek worden gekocht doordat ruim tweehonderd huishoudens in Vierlingsbeek en Groeningen hebben geïnvesteerd in de aankoop van een of meer obligaties  en er daarnaast en daardoor een lening van € 50.000.- kon worden afgesloten. Gezamenlijk doel was en is om de kerk dienstbaar te laten zijn aan verenigingen en inwoners van beide dorpen. Door het wegvallen van de grote zaal van Concordia was de noodzaak van en de behoefte aan een grote ruimte namelijk meer dan nadrukkelijk aanwezig. Nu de gemeente in juni 2022 vergunning verleende voor het gebruik van de kerk ten behoeve van allerlei activiteiten en evenementen is het eerste doel voor de aankoop van de kerk behaald. 

 

Onlangs heeft in de speciaal voor die gelegenheid sfeervol aangeklede kerk twee maal een respectvolle afscheidsbijeenkomst plaatsgevonden, waarbij niet alleen naasten, maar feitelijk iedereen in het dorp in staat was de overleden dorpsgenoten een laatste eer te bewijzen.  Al eerder werd er in de kerk op een feestelijke manier afscheid genomen van oud-burgemeester Van Soest, met een serenade van harmonie De Herleving, Zanggroep Evergreen en Smartlappenkoor Van Heure Zinge, opgeluisterd door optredens van De Bekse Klinkertjes. Verder vond er een uitwisseling plaats van harmonie De Herleving met een Luxemburgs muziekgezelschap. Diverse verenigingen hebben daarnaast al belangstelling getoond voor het gebruik van de kerk voor bijzondere evenementen, te beginnen met Judoclub Randori die er een demonstratieavond voor ouders organiseerde. Maar als voorlopige Klapper met een hoofdletter K mag de afsluitende bijeenkomst van de Bekse Kroegentocht worden genoemd. Daarbij was de kerk omgetoverd in een ware feesttempel, met diverse optredens, licht- en vuurwerkshows. Een ware happening waarvan honderden mensen hebben genoten! En er zijn momenteel plannen om o.a. de intocht van Sinterklaas, De Kerst Sing Along en de carnaval van 2023 in de kerk te laten plaatsvinden. Ideeën en plannen genoeg dus! 

 

Zo heeft de kerk zijn nieuwe functie van en voor het dorp nu al bewezen! Om dit een bestendig karakter te kunnen geven is er echter meer nodig. Er kunnen nog 200 obligaties uitgegeven worden. De opbrengst daarvan is nodig om de lening af te lossen maar ook om de noodzakelijke extra voorzieningen in de kerk aan te kunnen brengen, zoals bijvoorbeeld een toiletgroep. Daarom roepen we hierbij dorpsgenoten die tot nu toe aarzelden om dit initiatief te steunen, op om dit alsnog te doen door de aankoop van een (of meer) obligatie(s). Dat kan ook als groep van b.v. vrienden of als vereniging. Wilt u ook dat de kerk dienst kan doen als ruimte voor diverse bijeenkomsten zoals hierboven genoemd,  aarzel dan niet langer! Deelnemen kan door het invullen bij bijgaand formulier.

 

Met vriendelijke groet,

Stichting Laurentius Vierlingsbeek 

info@laurentiusvierlingsbeek.nl

Sjaak Verstegen – René Schaeffers – Joop Verbeeten - Nell Wolfs