Stichting Koningskerkje


Het Koningskerkje is de voormalige hervormde kerk van Vierlingsbeek. Sinds 1997 is het kerkje in gebruik voor culturele activiteiten, als trouwlocatie en voor het registreren van partnerschappen.


De geschiedenis van het Koningskerkje begint in 1611. In dat jaar kreeg de Vierlingsbeekse gemeenschap te maken met haar eerste protestant: Hermanus Beventrupfel. In de jaren die volgenden werd het kerkje verschillende keren opnieuw gebouwd. In 1841 bezocht Koning Willem II Vierlingsbeek. Door dominee van Bronckhorst werd hij op de hoogte gesteld van de bouwvallige staat van de kerk. Datzelfde jaar nog werd besloten dat het kerkgebouw voorzichtig afgebroken mocht worden en er een nieuwe kerk mocht worden gebouwd. Zowel de koning als de Algemene Synode van de Nederlandse Hervormde kerk gaven elk 3000 gulden. Op 8 oktober 1844 werd het kerkje, het zesde gebouw sinds 1648, ingewijd. Dit gebouw staat nog altijd in het centrum van Vierlingsbeek.


Tot 1997 is het kerkje dus gebruikt als hervormde kerk, maar vanaf dat jaar wordt het gebruikt voor exposities, concerten en als trouwlocatie. De bijzondere sfeer, het mooie lichtinval en de goede akoestiek zorgen voor een perfecte locatie voor deze activiteiten. Wilt u gebruik maken van het koningskerkje voor een activiteit dan kunt u contact opnemen via het onderstaande emailadres. Voor de actuele agenda van het Koningskerkje kun je terecht op onze website.


Adresgegevens:
Spoorstraat 17
5821 BB Vierlingsbeek
info@koningskerkje.nl