Marion Reefs praktische ondersteuning rondom afscheid

 

Ieder leven is eindig, we weten dat en tegelijk schuiven we dit besef voor ons uit. Als het moment van afscheid daar is, komt er veel op u en uw naasten af. Eigenlijk is er van alles te bespreken en te regelen, maar waar begint u? Te midden van verdriet, misschien wel boosheid en verslagenheid lijkt het een stroomversnelling waar u de grip verliest.

 

Goed afscheid nemen is belangrijk:  het schept rust voor u, die het aardse gaat verlaten, en voor degenen die achterblijven. Een afscheid waar goed op kan worden teruggekeken, het gevoel dat alles gezegd en gedaan is, geeft ruimte om verder te gaan.


Daar kunt u vooraf over nadenken, gewoon omdat u dat rust geeft.  Het kan ook nódig zijn, omdat u weet dat het levenseinde nadert.

 

Ik ondersteun u met de praktische zaken rondom het afscheid. In het leven maak je samen met je naasten veel dingen mee, mooie, maar ook verdrietige zaken. Dit alles maakt dat je een zolder des levens hebt opgebouwd. Samen gaan we deze  “zolder des levens” ordenen. Samen werken we toe naar een eigen,  naar uw wensen passend afscheid en zorgen we dat alles goed is doorgelicht, zodat nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Door u en uw naasten hierin te begeleiden en te ontlasten, blijft er kwaliteit van leven vóór de dood. Dit proces begeleid ik aan de hand van een door mij ontwikkeld document, dat stapsgewijs helpt ruimte te maken en helderheid te scheppen.

 

Marion Reefs

Grotestraat 7

5821aa Vierlingsbeek

Tel: 0625164251

Email:  contact@marionreefs.nl