Wandelroute Groeningen Oeffeltse Raam

 

Welkom in het oudste landschap van Nederland
Onder de titel 'Welkom in het oudste landschap van Nederland' zijn verspreid over de gemeente Boxmeer korte wandelroutes uitgezet. Tijdens de wandeltochten kunt u op informatieborden lezen over bijzonderheden die u tegenkomt in het landschap. Voor een langere wandeltocht kunt u routes combineren. Dit kan middels de speciale verbindingroutes (de zwarte routes). Deze kunt u terug vinden op de plattegrond of tijdens uw wandeling aangegeven met het symbool vlinder.

 

Wandelroute Groeningen Oeffeltse Raam is route 13 van dit geheel.
Symbool en routekleur: oranje bloem-route
Lengte 4,9 km
Startpunt het informatiebord in het parkje

 

1. Volg vanaf het informatiebord de paaltjes met het voetpad mee richting het woonhuis en ga vóór het woonhuis linksaf langs het speelveld.
2. Op de T-splitsing met de Voortweg gaat u linksaf. Negeer de doodlopende weg van links en blijf de weg volgen. Verlaat Groeningen.
3. Volg de weg en passeer de St. Jansbeek. Steek het spoor over en ga direct daarna rechtsaf de Kiekuutweg op.
4. Volg de weg langs het spoor en met de bocht mee linksaf (Herselsedijk). Volg de weg rechtdoor tot paddestoel 22787 op de kruising met de Langstraat. Ga bij deze paddestoel rechtdoor de onverharde weg op.
5. U steekt de Oeffeltse Raam over en gaat direct hierna linksaf langs het water. U loopt door tot op de verharde weg.
6. Op de verharde weg gaat u linksaf de brug over en direct na de brug rechtsaf. Volg het pad op de oever tussen het water en de houtwal.
7. Vóórdat het water naar rechts buigt gaat het wandelpad linksaf door de houtwal tot op de verharde weg. Ga op de verharde weg rechtsaf en volg de weg rechtdoor tot de kruising bij het spoor.
8. Steek de kruising en het spoor over en volg de Voortweg rechtdoor.
9. Volg in Groeningen de Voortweg tot het speelveld en ga hier links omheen (doodlopende weg) voorbij de parkeerplaats. Op het voetpad gaat u rechtsaf het parkje bij de kerk in. U bent gearriveerd bij het informatiebord.


Hieronder vindt u ook een pdf van 'Welkom in het oudste landschap van Nederland'. Hierin staan alle wandelroutes en ook de verbindingsroutes.