Wandelroute Groeningse Bergen

 

Welkom in het oudste landschap van Nederland

Onder de titel 'Welkom in het oudste landschap van Nederland' zijn verspreid over de gemeente Boxmeer korte wandelroutes uitgezet. Tijdens de wandeltochten kunt u op informatieborden lezen over bijzonderheden die u tegenkomt in het landschap. Voor een langere wandeltocht kunt u routes combineren. Dit kan middels de speciale verbindingroutes (de zwarte routes). Deze kunt u terug vinden op de plattegrond of tijdens uw wandeling aangegeven met het symbool vlinder.

 

Wandelroute Groeningse Bergen is route 12 van dit geheel.

Symbool en routekleur: paarse egel-route

Lengte 4.4 km

Startpunt het informatiebord in het parkje bij de kerk van Groeningen.

 

1. Volg vanaf het informatiebord de paaltjes met het voetpad mee richting het woonhuis en ga vóór het woonhuis rechtsaf richting de Groeningseweg.
2. U steekt de Groeningseweg over en gaat linksaf langs huisnummer 36. Volg de weg tot het voetpad met het dubbele hekje en ga door het hekje rechtsaf richting de Maasstraat.
3. Volg de Maasstraat met de bocht mee naar rechts en verlaat Groeningen. Passeer de dijk.
4. Volg de weg rechtdoor tot op de kruising met onverharde paden aan de bosrand.
5. Steek de kruising rechtdoor over en ga op de driesprong rechtsaf.
6. U volgt de weg tot de T-splitsing en gaat hier rechtsaf.

7. Ga na ca 300 meter rechtsaf een smal pad tussen twee hagen in. Volg dit pad tot op de Tsplitsing met een breed onverhard pad na een open plek in het bos.
8. Ga op het brede onverharde pad rechtsaf.
9. Volg het brede pad tot op de kruising direct na de slagboom. Op de kruising gaat u linksaf de asfaltweg op.
10.Volg de asfaltweg rechtdoor, passeer de dijk en loop Groeningen binnen. U volgt de weg tot de kruising met de Groeningsestraat, steekt deze over en gaat linksaf.
11.Volg de Groeningsestraat rechtdoor tot het voetpad vóór het parkje aan de rechterkant direct na de woning. Volg het voetpad het parkje in. U bent gearriveerd bij het informatiebord.


Hieronder vindt u ook een pdf van 'Welkom in het oudste landschap van Nederland'. Hierin staan alle wandelroutes en ook de verbindingsroutes.