Beek an Tôffel

 

Data Beek an Tôffel 

  • Helaas kunnen we in verband met corona in 2020 geen Bèèk an Tôffel meer organiseren.

  • Afhankelijk van de RIVM-maatregelen worden de data voor 2021 vastgesteld.

 

Aanmelden

Aanmelding en betaling via http://www.vierlingsbeek-groeningen.nl/verkoop-verhuur/.
 

Wat is Beek an Tôffel?

Negen hobbykoks uit Vierlingsbeek en Groeningen bereiden en serveren enkele keren per jaar een maaltijd in hun eigen huis. De ene kok heeft ruimte voor b.v. 10 gasten en de andere kok wil maximaal 4 gasten ontvangen. Iedere kok heeft een eigen talent, maakt een eigen dinersamenstelling en creëert zijn/haar eigen sfeer.
 

Gasten geven zich via http://www.vierlingsbeek-groeningen.nl/verkoop-verhuur/ op voor een bepaalde datum en krijgen enkele dagen vooraf te horen bij welke kok zij zijn ingedeeld. Tot op het laatste moment blijft het een verrassing met welke gasten je nog meer aan tafel zit. In principe zit je in ieder geval aan tafel met diegene waarmee je jezelf aanmeldt. We proberen verder zoveel als mogelijk de gasten te mengen zodat je iedere keer weer met een ander gezelschap aan tafel zit.

 

Hoe is Beek an Tôffel ontstaan?

Toen in 2011 een doorstart werd gemaakt met Bibliobeek zijn er diverse ideeën uitgewerkt om de leefbaarheid in het dorp en de exploitatie van de bieb te versterken. Een van die activiteiten was Gêf ut dûr; een talentenprogramma waarbij dorpsgenoten hun talenten inzetten voor het dorp. De afgelopen jaren werden via Gêf ut dûr workshops en activiteiten georganiseerd op het gebied van; social media, bloemschikken, hout bewerken, opruimen, zelfcoaching, wandelen, Nia dansen, hardlopen, bootcamp, djembé, wijnproeverij en Beek an Tôffel.

Beek an Tôffel is een blijvend succes gebleken en het concept groeit nog steeds.

 

Koningsmaal

Het jaarlijkse koningsmaal is inmiddels een traditie geworden. Op of rond Koningsdag de diverse koks samen een uniek koningsmaal. Dit koningsmaal wordt voor ongeveer 30 gasten op een unieke locatie geserveerd.

 

Wie zijn onze koks?

Onze koks zijn: Stephan Winkelmolen, Jacq Bus, Han en Dineke Morsink, Maarten Berbers, Esther Buunen, Maike Ebben/Tonny Thijssen en Jan van Bergen.