Dorpsquiz ‘k Wèt’t

K WÈT’T: SAMEN QUIZZEN VOOR EEN GOED DOEL!
 
De 4e editie van Dorpsquiz ‘k Wèt’t zal plaatsvinden op zaterdag 13 mei 2023.

 

De quiz bestaat weer uit allerlei kennisvragen en (creatieve) opdrachten. Maarrrr er zitten ook zoek- en doe-opdrachten in het dorp bij! Lekker actief quizzen dus! Natuurlijk zijn er vragen over Vierlingsbeek en Groeningen, maar vergis je niet, dit is zeker niet het enige onderwerp van deze quiz. Diverse dorpsgenoten hebben dit keer meegewerkt om allerlei mooie vragen en opdrachten te bedenken. De quiz bestaat uit kennisvragen, foto- en video-opdrachten maar ook uit doe-opdrachten. Het is dus belangrijk dat het team goed samenwerkt en de taken verdeeld worden. Tijdens de quiz mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media en naslagwerken
Je mag ook al je hulplijnen inschakelen, maar let op, je hebt beperkt de tijd. De quiz is niet te makkelijk en niet te moeilijk dus voor iedereen toegankelijk.

 

IEDEREEN DOET MEE
Op verzoek van (oud) deelnemers starten we dit jaar om 17.00u, zodat onze jonge dorpsgenoten ook mee kunnen doen. Je kunt je per team inschrijven. Van jong tot oud, iedereen kan meedoen. Hoe meer zielen… hoe meer vreugd. Kijk bij het maken van je team dan ook eens bewust met wie je samen een team kunt vormen. Vrienden, teamleden, familie, collega’s, die fijne buren, maar ook eens die buurvrouw waarvan je het vermoeden hebt dat ze vaak alleen thuis zit, of de mensen die net nieuw in de straat zijn komen wonen! 
De dorpsquiz is een superleuke gelegenheid om nieuwe contacten op te doen en mensen te betrekken bij de leefbaarheid in ons mooie dorpen!

 

HOE WERKT HET?
Je speelt de quiz in een team van ± 10 tot 15 personen, waarvan één persoon de teamcaptain is. De samenstelling bepaal je zelf, bijvoorbeeld met vrienden, collega’s, buurtgenoten of leden van een vereniging/stichting. Een team kiest zelf vanuit welke locatie de quiz gespeeld gaat worden. Dat kan bij iemand thuis zijn, in de kantine of in het café, als het maar in Vierlingsbeek of Groeningen is. En natuurlijk verzin je een originele en pakkende teamnaam. Het inschrijfgeld bedraagt €25,00 per team.


NIEUW: WAT IS JULLIE GOEDE DOEL VOOR VIERLINGSBEEK OF GROENINGEN?
‘K Wèt’t is een dorpsquiz waarbij de prijs ten goede komt aan de leefbaarheid van Vierlingsbeek en Groeningen. Wil je als vereniging, stichting, initiatiefgroep meedingen aan de prijzenpot en in aanmerking komen voor ‘een goed doel’, dan verwachten we vooraf een korte omschrijving van dit doel voor Vierlingsbeek of Groeningen. De enige voorwaarde is dat je zelf ook een team aanlevert. Er is bijv. nieuw materiaal voor de leden nodig, een nieuwe activiteit of een jubileumviering in aantocht? Vanuit dezelfde vereniging/stichting kunnen meerdere teams meedoen en dus ook meerdere goede doelen ingediend worden.
De doelomschrijving dient (in tekst of video-boodschap) binnen te zijn vóór 15 april 2023 bij stggroevie@gmail.com

De doelen worden vooraf bekend gemaakt via social media en in het dorpsblad Globaal, zodat teams een weloverwogen keuze kunnen maken voor wie zij gaan spelen. In de quizbundel vermeldt ieder team aan welk goed doel zij hun winnende bedrag willen schenken. 

 

QUIZ EN UITSLAG OP DEZELFDE DAG
De teamcaptains worden verzocht om op 13 mei 2023 klokslag 17.00u, het quizpakket op te halen bij Bibliobeek. Hierin zit een quizbundel met ca. 100 vragen en opdrachten in verschillende categorieën. Het wordt een strijd tegen de klok. Om 21.00 uur moet namelijk het quizpakket weer ingeleverd worden door de teamcaptains bij Bibliobeek
De feestelijke prijsuitreiking vindt nog diezelfde avond plaats bij Perron 22 te Vierlingsbeek; inloop vanaf 21.00u. We gaan ervan uit dat alle teams hierbij aanwezig zijn.
Teams kunnen zich inschrijven tot 5 mei 2023 via http://groevie.myonline.store/

 

 

Groet namens

Werkgroep Dorpsquiz ‘k Wèt’t Vierlingsbeek/Groeningen