AED's Groeningen

 

Sinds eind 2010 hangen er in Groeningen een tweetal AED’s (Automatische Externe Defibrillator). Ruim 30 inwoners hebben zich aangemeld bij www.hartslagnu.nl. Een deel van hen doet de jaarlijkse herhaling via het werk of vereniging, een ander deel herhaald jaarlijks de cursus in De Zandpoort. Deze herhalingen worden door de Dorpsraad georganiseerd en gegeven door Sjaak Barten van BOEL-BHV.

Als Dorpsraad hebben we er bewust voor gekozen de AED’s op niet direct zichtbare, maar op altijd bereikbare plaatsen te hangen. Heeft u zich aangemeld en wilt u weten waar ze hangen, neem dan contact op met Dorpsraad Groeningen! Hoewel we bij de AEDalerts die er geweest zijn met voldoende mensen ter plaatste kwamen, is het altijd fijn om meer inwoners te hebben die een AED kunnen bedienen en kunnen reanimeren. Zowel inwoners die hun AEDcertificaat via bedrijf of vereniging hebben als mensen die via de Dorpsraad aan de cursus deel willen nemen kunnen dit laten weten via dorpsraadgroeningen@hotmail.com. (Als dit bij ons nog niet bekend is).

Heel belangrijk is wel dat u zich óók aanmeldt bij www.hartslagnu.nl, anders krijgt u, als het helaas nodig blijkt, geen oproep via een sms-alert!