Vierlingsbeek eert postbezorger Pierre

Postbezorger Pierre Janssen (34) wist donderdag aan de vooravond van het nieuwe jaar niet wat hem overkwam. Als een koning werd hij op zijn laatste werkdag bij PostNL door de inwoners van Vierlingbeek in het zonnetje gezet. Coronaproof natuurlijk, met een erehaag waarin de mensen op minimaal op 1,5 meter van elkaar stonden.

 

De confetti vloog door de lucht terwijl de verbouwereerde Janssen in gezelschap van zijn vrouw en dochter met zijn bus zijn laatste ronde door het Maasdorp maakte. Per 1 januari begint de Venlonaar na zeven jaar pakketten bezorgen in Vierlingsbeek e.o. aan een nieuwe baan. Maar dat gebeurde niet voordat Vierlingsbeek hem op oudejaarsdag op een deel van de Spoorstraat uitvoerig bedankte voor zijn eeuwige vriendelijkheid en gulle lach tijdens het bezorgen van door inwoners bestelde pakketten. 

Zelfs in de drukke coronatijd bleef de postbezorger altijd even rustig, aardig en voorkomend. Reden voor de dorpelingen om massaal en geheel in stijl afscheid van hem te nemen, met luid applaus, spandoeken, muziek en vooral vele welgemeende cadeaupakketjes en andere bedankjes voor ‘hun’ van oor tot oor glunderende Pierre. “Geweldig, wat een waardering. Dit had ik totaal niet verwacht. Ik ga Vierlingsbeek echt missen.”

 

Foto's: Yvonne Jacobs Fotografie