Iedereen is een winnaar!

 

Onder dat motto vertrokken zondag 30 augustus 2015 alle deelnemers bij de derde editie van de Bèkse Bruggenloop.
Mede door de bezielende gespreksleiding van Ferry Verkaart en Ron van Daal was het weer goed toeven op het Bekse sportplein. Het plezier, het enthousiasme en de sportieve drang om te presteren zorgden ervoor dat Beek letterlijk en figuurlijk in beweging kwam. De weergoden waren ons eerder op deze dag iets minder goed gezind aangezien een korte heftige storm ons hele sportplein in 10 seconden in een ravage veranderde. In een korte tijd met hulp van vele vrijwilligers werd het plein weer volledig opgebouwd zodat de lopers toch konden starten.

De temperatuur steeg snel en het was voor de lopers dan ook een hele prestatie om de route te lopen.
We zijn erg blij met het grote aantal kinderen dat dit jaar mee deed aan de kidsloop.
De kinderen en de hardlopers werden vooraf in het zweet gewerkt tijdens de warming-up door werkgroeplid; Esther Buunen van Stg Doejemee.
Vele wandelaars maakten ook gebruik van de mooie wandelroute en werden onderweg verrast door enkele grote plassen water die net voor de start ontstaan waren.
De talentenloop (kinderen t/m 15 jaar) en de bambinoloop (kinderen t/m 6 jaar) waren dit jaar voor het eerst opgenomen en waren direct een succes. Ieder kind kon hierdoor op zijn eigen niveau deelnemen aan de Bèkse Bruggenloop.

Bij de estafetteloop gingen drie teams met elkaar de uitdaging aan. We waren natuurlijk supertrots dat het team van de Bèkse Bruggenloop als eerste over de finish kwam. We zijn ons ook bewust dat verschillende lopers van het KiKa team en van de Brandweer daarvoor al 5 of 10 kilometer hadden gelopen.
 
Met de opbrengst van de kidsloop ondersteunden we dit jaar voor de 2e keer de stichting Kinderen Kankervrij www.kika.nl. De stichting Kinderen Kankervrij financiert onderzoek naar neuroblastomen; de bij kinderen meest voorkomende buiten de schedel gelegen tumor. Een vorm van de vreselijke ziekte kinderkanker. We mochten een bedrag van € 166,65  doneren aan dit goede doel.
We wensen Johan Jansen uit Vierlingsbeek heel veel succes toe met het beklimmen van de berg(en) in Zwitserland voor KiKa.

Wij danken alle vrijwilligers en betrokkenen die meegeholpen hebben om van de 3e editie van de Bekse Bruggenloop weer een succes te maken.  

Het was een geweldige sportdag waarbij vele mensen in en rondom Vierlingsbeek hebben kunnen laten zien wat ze in huis hebben.

 

De foto’s komen binnenkort online.

De podiumplaatsen werden als volgt verdeeld:

 

10 km - mannen

 1. Ruud Nefkens - 37.28
 2. Robbert Aarts - 40.19
 3. Bart Niesten - 40.27

 

10 km - vrouwen

 1. Aranka Kneepkens - 52.25
 2. Inge Gielens - 55.03
 3. Yvon Gerrits - 56.16

 

5 km - mannen

 1. Frans Deenen - 18.27
 2. Ralph Steegh - 18.52
 3. Martijn van de Pol en Roy Cremers - 19.01

 

5 km - vrouwen

 1. Angelique van Rens - 23.32
 2. Carin vd Berg - 26.10
 3. Josephine Buskes - 27.16

 

5 km - talentenloop - jongens

 1. Daniel Revet - 23.20
 2. Jip Poels - 23.24
 3. Tijn Simons - 26.60

 

5 km - talentenloop - meisjes

 1. Tirza Leeman - 30.25
 2. Dagmar Engelke - 30.46
 3. Lieke van Oeffelt - 32.05

 

Estafette 

 1. Rik, Femke, Esther en Kristian - 23.91
 2. Cerie, Johan, Gijs en Eugene - 24.84
 3. Ron, Rick, Sven en Gijs - 28.39

 

Kids

Iedereen is een winnaar!

 

Bambino

Iedereen is een winnaar!

 

De volledige uitslag is via de link onderaan dit artikel te openen.

Wij zoeken overigens nog vrijwilligers en sponsoren die ons willen ondersteunen bij de organisatie van dit prachtige jaarlijkse evenement.

Sportieve groet en tot het volgend jaar op zondag 11 september 2016 bij de vierde editie
Organisatie Bekse Bruggenloop