Dankwoord Karel en Mieke van Soest

 

Beste inwoners van Vierlingsbeek,

 

Wat een ontroerend mooi afscheid hebben jullie ons zaterdag 21 mei laten beleven.
Ondanks het noodgedwongen uitstel van bijna een half jaar, hadden jullie met volle energie de ene verrassing na de andere voor ons bedacht. 
Prinsheerlijk werden we met een witte VW Kever cabrio opgehaald door Paul II en naar het Koningskerkje gereden, waar een erehaag ons onder applaus hartelijk verwelkomde. Na de gezellige begroeting door het organiserend comité (met begeleidend gastheer Rick Geurts) en de aanwezige ouders met hun kinderen, dronken we koffie met feestelijke petit fours. Behalve aan de huizen en gebouwen prijkte ook daarop de Vierlingsbeekse vlag.
Na de koffie liepen we verder naar de kerk, alwaar Karel zelf ook nog de gele Vierlingsbeekse vlag mocht hijsen. In de kerk bleken al veel mensen aanwezig te zijn en zaten Harmonie De Herleving, als ook ZEV en Smartlappenkoor ‘Van heure zinge’ al op het podium.
Maar eerst werd een online verbinding tot stand gebracht met Sinterklaas en Piet in Madrid.
Met hen werden dierbare herinneringen aan de intochten in Vierlingsbeek opgehaald en gedachten gewisseld over een zinvolle besteding van de aangebroken pensioentijd (althans voor Karel en uitdrukkelijk niet voor de Sint!). Sint hoopt dat hij ook door de burgemeester van de nieuwe gemeente Land van Cuijk hartelijk verwelkomd zal worden aan de Maaskade.
De harmonie en de koren brachten afzonderlijk en tezamen een prachtig programma ten gehore. Het was zo fijn om dit weer eens samen te kunnen beleven. De Bekse Klinkertjes brachten twee wervelende showdances ten tonele. Zo sierlijk en lenig, zij hebben in de afgelopen coronajaren echt niets aan conditie ingeboet!
Alle aanwezigen die ons na afloop nog de hand kwamen schudden brachten een puzzelstukje mee. Daarmee kunnen we een 200 stukjes tellende puzzel leggen met een collage van de mooiste plekjes van Vierlingsbeek. Met 5 heerlijke boeken voor de zomervakantie zijn we een jaar ‘Vriend van Bibliobeek’ geworden. Ook alweer heel leuk bedacht! Daarnaast hadden veel mensen op de achterkant van een papieren vlaggetje van Vierlingsbeek een mooie wens voor ons ten afscheid geschreven. Ronduit hartverwarmend! 
Dat was ook de inspanning van de jeugdleden van de voetbal- en handbalvereniging die buiten lekker aan het sporten waren. We mochten even meedoen en maakten groepsfoto’s.
Daarna vertrokken we met de witte Kever naar Gryphus, waar Karel door Christel en Han een afscheidsinterview werd afgenomen in het speciaal voor hem georganiseerde programma: ‘Uut ut Köpke van Karel’! Een prachtige poster hiervan hing in het voorportaal. Alle herinneringen aan het Köpke van Jeu tijdens het burgemeestersreferendum van 2003 kwamen weer terug. En de bekende ludieke slagkracht van het Gryphusteam was er nog steeds. Chapeau!
Wat hebben we sinds 2003 veel met elkaar beleefd en gedeeld én wat hebben we samen een mooie band opgebouwd in de afgelopen 19 jaren. Dat hebben jullie ons vooral laten voelen met jullie zeer verrassende en hartelijke afscheid. We voelden ons nog heel erg welkom. 
Nogmaals heel veel dank aan de organisatie voor jullie inspanningen hiervoor, de lieve attenties, het mooie boeket. Op deze hartverwarmende herinnering kunnen wij nog heel lang teren.
Hopelijk nog menigmaal tot ziens in onze nieuwe gemeente Land van Cuijk! Het ga jullie allereerst persoonlijk goed. Verder wensen wij alle inwoners van Vierlingsbeek veel geluk en een mooie toekomst!

 

Karel en Mieke van Soest