Gildefestijn & Gildendag

Vrijdagmorgen kinderdag in middeleeuwse stijl met medewerking van Rin ende Meas, een groep enthousiaste mensen die de middeleeuwen tot leven brengt.

 

Vrijdagavond vanaf 20.30uur een topavond met medewerking van “De Fik Erin”, slagwerkgroep “Vortum Mullem” en Allround “DJ Mark”.

 

Zaterdag 30 juni 13.00uur begint het matinee in de tent met medewerking van smartlappenkoor “Van Heure Zinge” en de VOVG. Het Middeleeuwse dorp Rin ende Maes is dan ook geopend en zij zullen diverse demonstraties geven.

 

‘s Avonds om 20.30uur een kleurrijk en bijzonder optreden van partyband “Afslag 7”. Allround DJ Mark zal de pauzes opvullen.

 

Zondag 1 juli is de Gildendag. Na de Gildeviering, aanvang 9.30uur, is er een koffietafel voor genodigden waarna de erewijn geschonken zal worden bij “Café de Zandpoort”. Om 12.30uur begint de rondgang door het dorp, welke naar het feestterrein aan de Maasstraat trekt. Op het feestterrein volgt de massale opmars en het slangen defilé met alle deelnemende gilden. Aansluitend beginnen de wedstrijden trommelen, bazuinblazen en vendelen.

 

Op schietterrein “De Lemse Kuul” zijn de wedstrijden geweerschieten en op het weiland ertegenover zullen de wedstrijden kruisboog wipschieten en het standaard rijden plaats vinden.

 

In de tent is gedurende de middag muziek van “Ruizzz” die het publiek verrast met overwegend populaire Nederlandstalige nummers. Ook Allround DJ Mark zal weer aanwezig zijn. Tumult uit Vortum Mullem zal voor en na de prijsuitreiking, welke rond 19.00u gepland staat, het publiek vermaken en de dag afsluiten.