AZC gaat sportieve strijd aan

 

Op zaterdag 3 januari staat er een bijzondere ontmoeting gepland op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek. Vanaf 14:30 neemt een team van Volharding het op tegen een team van het asielzoekerscentrum in Overloon.

 

Sinds juni van dit jaar is er in Overloon een nieuw centrum voor asielzoekers geopend. Op dit moment verblijven hier ruim 700 bewoners. Deze zijn voornamelijk afkomstig uit Syrië en Eritrea en wachten hier op locatie op voortzetting van hun asielaanvraag. Dat kan vaak lang duren, dus is het belangrijk om in die tijd te blijven bewegen. Uiteraard is voetbal dan een mooie gelegenheid voor sportiviteit, verbroedering en plezier. Het elftal van de asielzoekers wordt al geruime tijd begeleid door een sportcoach. De voertaal is Engels, al is die gelukkig niet zoveel nodig tijdens zo’n wedstrijd. De insteek is competitief maar resulteert in uiterst sportief spel, zodat het ongetwijfeld een fraaie wedstrijd wordt.

 

Na afloop kunnen de spelers en de toeschouwers uitgebreid met elkaar napraten over de wedstrijd. In de kantine van Volharding is op dat moment de nieuwjaarsreceptie aan de gang. Een mooi moment om met elkaar stil te staan en elkaar waar nodig een hart onder de riem te steken. Iets dat perfect past bij de wedstrijd van deze middag.