Dertiende editie kroegentocht Vierlingsbeek

 

De Bèkse Kroegentocht iedere keer weer onvergetelijk maken. Met deze doelstelling werken de organisatoren jaar in, jaar uit aan de Bèkse Kroegentocht. Het kroegenfestijn vindt dit jaar  plaats op maandag 14 augustus

 

“De 13de editie alweer”, weet medeorganisator Jaco Nabuurs. “Het is ooit begonnen met een groep enthousiaste mensen die iets leuks wilde toevoegen aan de Vierlingsbeekse kermis. Dat het uit zou groeien tot een groot evenement met ongeveer 500 deelnemers, hadden wij van tevoren niet gedacht.”

 

De samenhorigheid  is groot,  want tijdens de Bèkse Kroegentocht lopen alle deelnemers in een stoet gezamenlijk van kroeg naar kroeg en hebben ze dezelfde shirtkleuren. Ook dit jaar zijn er weer tal van verrassingen voor de deelnemers.  Wat de shirtkleur wordt, wil de organisatie nog niet zeggen. Dat blijft een verrassing tot de kermisvrijdagavond. Vorig jaar kregen de deelnemers voor het eerst de mogelijkheid om onder de noemer ‘Uurke Vurraf’ voor slechts 5 euro gezamenlijk te ontbijten bij pannenkoekenrestaurant ’t Genot. Vanwege het succes wordt die mogelijkheid ook dit jaar weer aangeboden, zodat de deelnemers aan het ontbijt met een gevulde maag kunnen beginnen aan de kroegentocht.

 

Ook maakt een oude bekende, dj Bram van Dongen, speciaal voor de Bèkse Kroegentocht, zijn comeback bij de derde kroeg De Wildeman.  Restaurant De Vier Linden doet dit keer, na twaalf jaar,  niet mee aan de kroegentocht. Om dit ‘gat’ in het programma op te vangen, brengt de stoet  twee keer een bezoek aan Herberg Thijssen, als eerste en als vierde kroeg.  Herberg Thijssen heeft om 12.30 uur ook gezorgd voor een muzikale openingsact. Voor 17,50 euro krijgt iedere deelnemer, naast een dag vol gezelligheid, een shirt, vijf drankmunten, toegang tot twee kermisattracties, een lunch en een vis of hamburger. Het loopt hard met de kaartverkoop. Voor het reserveren van kaarten en/of meer informatie kijk op www.beksekroegentocht.nl.