Druk bezochte Wonen-informatiemarkt Vierlingsbeek en Groeningen

 

Op 17, 18 en 19 april sloegen de dorpen Vierlingsbeek en Groeningen de handen in een en werd er een wonen-informatiemarkt georganiseerd. Op deze markt waren alle manieren omtrent wonen in deze dorpen te bewonderen.

 

De initiatiefnemers van deze wonen-informatie markt was de Commissie Wonen van Dorpsraad Vierlingsbeek. Op voorhand durfde deze commissie niet in te schatten hoeveel bezoekers en welke bezoekers de markt zou trekken. ‘Het was een overweldigend succes. Veel bezoekers hebben de informatie gekregen die men zocht en ik was blij verrast over het aantal lovende woorden dat wij mochten ontvangen’ aldus Marion reefs, een van de initiatiefnemers.

 

Ook waren er alle dagen medewerkers van Van Lunen Adviesgroep aanwezig om de bezoekers te voorzien van specifieke informatie. De eigenaar van Van Lunen Adviesgroep spreekt uit: ‘Vorig weekend was er een woningmarkt in het mooie kerkdorp Vierlingsbeek, wij zijn uitgenodigd om op de woningmarkt aanwezig te zijn om desgewenst onafhankelijk advies te kunnen geven aan bezoekers. Op dit moment is helaas met name bij jonge mensen met dank aan de crisis het idee ontstaan dat ze geen woning meer kunnen kopen omdat de bank geen hypotheek meer zou willen verstrekken. Dit is wel enige tijd geweest, maar mede dankzij de extreem lage rente en de flink gekelderde huizenprijzen is het echt wel mogelijk voor jongere om een woning te kopen. Ook in Vierlingsbeek heerste dat beeld, terwijl met name de huidige generatie 20 jarige erg graag in Vierlingsbeek willen blijven wonen. Huren is vaak geen mogelijkheid i.v.m. lange wachttijden op een huurwoning of een te hoog inkomen. Om die natuurlijke doorstroom te bevorderen en een groot aantal nieuwbouw plekken in zowel Vierlingsbeek als Groeningen beschikbaar. Het is tijdens de woningmarkt gebleken dat er erg veel animo voor de markt te zijn, op zaterdag hadden wij zowel een makelaar als een hypotheek adviseur op de woningmarkt. Onze makelaar heeft veel bezoekers bruikbare tips kunnen geven en onze hypotheek adviseuse heeft meerdere jongen gezinnen in een gratis adviesgesprek de mogelijkheden een passende woningfinanciering gegeven. Al met al hebben wij een leuk weekend gehad en leuke bijdrage kunnen leveren aan de doorstromingen en leefbaarheid van de mooie dorpen Vierlingsbeek en Groeningen.’

 

De commissie wil een ieder bedanken die een bezoek heeft gebracht of op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit succes. De commissie heeft alle bezoekers gemonitord en weet wat de specifieke behoeftes zijn. De bedoeling is om op korte termijn daar een goed gevolg aan te geven.