Gryphus presenteert: Benefietconcert | bierproeverij |

Gryphus presenteert: Benefietconcert | bierproeverij | Witte Gei't | Paaswandeling | BJ's Spring Reverb | 50 jaar Soos Live on stage

 

Zondag 3 april > benefietconcert > ROCKIN’ IN THE FREE WORLD met: BLUE OR GREEN + HARRIE EN DE REST + AFTERDARK

De leden van de bluesrockband Afterdark, waaronder de uit Vierlingsbeek afkomstige Marc Vernnooij, organiseren dit benefietconcert speciaal voor hun bassist en vriend Frank Boom.

Frank Boom uit Venray maakt de oorlog in Oekraïne van heel dichtbij mee. Hij is al ruim 20 jaar getrouwd met een Oekraïense en heeft veel familie en vrienden in Oekraïne. De verhalen, voor zover die nog binnen kunnen komen, zijn onvoorstelbaar. Twee kinderen van een vermoorde vriendin komen hopelijk naar Venray. Daarnaast zijn de zus, een nichtje en twee vriendinnen van Franks vrouw onderweg naar Venray om bij Frank thuis opgevangen te worden. Die hebben alles daar achter zich gelaten, niemand weet wat er nog staat, mochten ze ooit terug kunnen gaan. Daarom wil de organisatie van dit benefietconcert helpen Frank en zijn naasten bij te staan door hun (voor hen hopelijk tijdelijke) komst naar Nederland financieel te ondersteunen.

Tijdens Rockin’ In The Free World treden drie bands op: Blue Or Green, Harrie En De Rest en AfterDark. Blue Or Green is een jongerenband uit Vierlingsbeek die al een paar jaar optreedt en sinds een paar maanden ook druk is met eigen repertoire. De muziekstijl zou je indierock kunnen noemen. De band bestaat uit Freek (zang en gitaar), Tim (drums), Martijn (sax) en Milan (sologitaar). Zie ook Instagram @blue_or_green_official.

Harrie En De Rest is een bluesband uit Venray en omgeving met jarenlange ervaring. En met de vetste mondharmonica uit de regio. Nummers van onder meer Little Walter en Lester Butler en zijn Red Devils passeren tijdens hun optredens de revue. De band speelt in de oorspronkelijke bezetting met Harrie (zang en mondharmonica), Mart (gitaar), Peter (bas) en Jos (drums).

AfterDark uit Venray is een blues rock coverband. Met een paar eigen nummers en een paar eigen interpretaties van bestaande klassiekers. Naast Frank B. op de bas zingt Frank N., drumt Stefan en spelen Peter en Marc gitaar. Zie ook afterdarkrockmusic.wixsite.com/rock.

Keep on rockin’ in the free world!
zaal open: 14.00 uur > aanvang: 14.30 uur > entree: (minimaal) 5,00 euro

vrijdag 8 april > bierproeverij > DE PRUUVERIJ: DIERENBIEREN
Alle dierenvrienden opgelet! Waar denk je aan als je namen als Steenuilke, Bizon, IJsbeer, Witte Raaf, Het Voske, Strandgaper, Strijdende Kater, Vroege Vogel, Everzwijn, Korenwolf, Fuut Fieuw, Lambok, Gulden Draak of Naar De Haaien hoort? Aan de donkerste plekken van de Ardennen? Aan Burgers’ Zoo? Aan bijna uitgestorven dieren? Wij denken gewoon aan bier. Aan dierenbier om precies te zijn. Met zorg hebben wij vijf speciaal dierenbieren geselecteerd waarover we graag vertellen maar nog liever samen met je mee proosten. Beestachtig lekker!

Meld je snel aan voor een bierkaart van 20,00 euro, dan kan er worden ingekocht. Ook voor alle dierenvrienden zonder bierkaart staat de deur van De Pruuverij natuurlijk altijd wagenwijd open!
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: gratis > aanmelden: www.gryphus.nl

zaterdag 16 april > quiz > WITTE GEI’T?
Na vijftien maanden spoorloos te zijn geweest is onze Gei’t weer teruggekomen. Er kan dus weer gequizd worden! En deze keer dus niet zoals te doen gebruikelijk ergens middenin de winter, nee, dit jaar doet onze Witte vriendin eens lekker gek en kiest ze voor het vrolijke voorjaar.

Witte Gei’t? nummertje twaalf. Een quiz voor teams want twee weten immers meer dan één, en drie nóg veel meer. De vragen zijn pittig, de onderwerpen zeer uiteenlopend. Laat maar werken die grijze massa, laat het maar kraken daarboven. Hersengymnastiek voor gevorderden. Heerlijk!

Doe mee met dit grootse kennisspel en meld je met je team (maximaal acht personen) aan via www.gryphus.nl. Eenlingen kunnen zich aansluiten bij een willekeurig team. Maar U kunt het natuurlijk ook allemaal beter staan te weten aan de zijlijn.
zaal open: 20.00 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis > inschrijven: www.gryphus.nl (er is nog plek voor 1 team!)

zondag 17 april > wandelclub > PAASWANDELING
Kerstmis ‘21 in lockdown? Dan verschuiven we we de kerst gewoon naar Pasen! En dus wordt de kerstwandeling gewoon een paaswandeling. En dat komt goed uit want met die enorme paasbrunch in de maag is het de hoogste tijd voor een beetje beweging. Een uurtje of twee rondstiefelen in het ontluikende voorjaar. En als beloning is er weer eten: aspergesoep! En daarna heerlijke muziek!
inschrijven: 14.00 uur > inschrijfgeld: 3,00 euro

zondag 17 april > concert > BJ’S SPRING REVERB
Kerstmis ‘21 in lockdown? Dan verschuiven we we de kerst gewoon naar Pasen! En dus wordt het kerstconcert van BJ Baartmans gewoon een paasconcert. Gewoon? Nee, gewoon is het helemaal niet. Het is heel erg goed! BJ neemt een vijfsterrenensemble mee. Zonder drummer maar met prachtige stemmen en snaren!

Zangeressen Rieany Janssen en Chantal Wessels, BJ Baartmans (zang, gitaar, mandoline, dobro), Jan Hendriks (gitaar, bas) en Eric Devries (zang, gitaar) brengen een mix van americana, folk, country en bluesklassiekers. Vaak meerstemmig en met tintelend snarenwerk uitgevoerde covers van onder andere Dolly Parton, The Band, John Prine, Steve Earle, Lucinda Williams, Bob Dylan en Gram Parsons. Aanstekelijke muziek met een bitterzoet randje.
aanvang: 17.00 uur > entree: gratis

zaterdag 23 april > concert > 50 JAAR SOOS: LIVE ON STAGE
‘De Soos’ bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden. Na de zeer geslaagde huisdiskjockeyavond Never Mind The DJ’s en met de reünie Wa Motte Gej Hier? In aantocht is het vanavond tijd voor live muziek.

Live muziek is altijd belangrijk geweest voor de soos en de soos is altijd belangrijk geweest voor popmuzikanten uit Vierlingsbeek en Groeningen. Dat was al in ’t Kapelleke aan de Kloosterstraat, dat is nog steeds in Gryphus aan de Grotestraat. Vanavond komt een aantal muzikanten die ooit in de soos heeft gespeeld, dit weer doen. Onder andere (leden van) Jackson’s Cage, Razorblade Messiah, The Pukes, 4 Inch Revolution, Good Company, Splash, Euwens & Van Bommel, Janice Dael en Lars Reen zullen weer op het podium klimmen. Van singer-songwriter tot rock en van folk en pop tot metal. Onze plaatselijke sterren zullen weer volop stralen!
aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ

Het Formule 1 Circus heeft de motoren weer gestart en is begonnen aan een nieuw rondje door de wereld. Mooier dan vorig seizoen kan het bijna niet worden maar wie weet… We gaan het zien want ook dit seizoen zullen (onder voorbehoud) weer alle Grand Prix races op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij gaan er weer eens goed voor zitten en zetten ons geld weer op onze Max. En U?

  • zondag 10 april: GP AUSTRALIË (14.00 uur)
  • zondag 24 april: GP IMOLA (15.00 uur)
  • zondag 8 mei: GP VERENIGDE STATEN (21.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

IN PETTO:

  • zaterdag 14 mei > concert > BEUKFEEST
  • woensdag 25 mei > hard rock café > MAIDEN NIGHT 2022
  • vrijdag 27 mei > cabaret > REMY EVERS > GEWOON REMY

 

---
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl