Gezocht: betrokken buurtbewoner

 

Informatiebijeenkomsten in Vierlingsbeek, Sambeek en Beugen voor wie samen de eigen buurt wil verduurzamen

 

De gemeente Boxmeer is op zoek naar inwoners die hun huis klaar willen hebben voor de toekomst en een lagere energierekening willen hebben.  En die zich daar, samen met een groepje buurtgenoten, voor willen inzetten om dit ook voor elkaar te krijgen. Op maandag 31 augustus, woensdag 2 september en donderdag 8 september vinden er hierover informatiebijeenkomsten plaats in Vierlingsbeek, Sambeek en Beugen. Op deze avonden bespreken we met bewoners welke energiebesparende maatregelen voor hun buurt interessant zijn, wat ze opleveren en hoe je samen met buren een collectieve deal regelt. De gemeente organiseert samen met Stichting Buurkracht deze bijeenkomsten.

 

 

Voor jezelf én je buren

Steeds vaker besluiten mensen zelf de handschoen op te pakken en in actie te komen voor hun buurt. Bijvoorbeeld op het gebied van verduurzamen. Met elkaar aan de slag gaan is niet alleen nuttig en handig, het brengt buurtbewoners ook dichter bij elkaar. De buurtteams die ontstaan uit de informatiebijeenkomsten krijgen ondersteuning vanuit Buurkracht. Denk hierbij aan een eigen buurtbegeleider die helpt met het maken van een buurtplan, het aanvragen van de offertes en de buurkracht-app. Ook ontvangen teams materialen om medeburen te enthousiasmeren mee te doen. Met als doel: van idee tot realisatie binnen 10 weken.

 

Samen Boxmeer verduurzamen

Wethouder duurzaamheid Bouke de Bruin: “Buurtbewoners weten als geen ander wat er in hun buurt nodig is. Het verduurzamen van de buurt doen we dan ook mét de buurt. Stichting Buurkracht is hierbij een ervaren partner, met al honderden successen. Wil je bijdragen aan de verduurzaming van jouw buurt? We spreken je graag tijdens de bijeenkomsten!”

 

De bijeenkomsten in gemeente Boxmeer 

Maandag 31 augustus: Concordia, Vrijthof 1 in Vierlingsbeek, aanvang 19.30 uur

Woensdag 2 september: Elsenhof, Torenstraat 52 in Sambeek, aanvang 19.30 uur

Dinsdag 8 september: MFC Het Kruispunt, Kerkplein 6 in Beugen, aanvang 19.30 uur

 

Verplicht aanmelden 

In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Geïnteresseerden melden zich aan via http://www.buurkracht.nl/boxmeer. Alle maatregelen worden nageleefd tijdens de bijeenkomsten.

Verhinderd, maar wel geïnteresseerd? Neem dan contact op met Buurkracht via 088 857 22 00 of support@buurkracht.nl

 

Over Buurkracht

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 500 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Speciaal voor deze partijen heeft Buurkracht diverse aanpakken, meer informatie hierover is te vinden op http://www.stichtingbuurkracht.nl.