Kermis Groeningen

Het is bijna zo ver: Van zaterdag 31 augustus tot en met maandag 2 september is het Kermis in Groeningen!

 

Sinds 2013 wordt de Kermis georganiseerd door inwoners van Groeningen, de Kermiswerkgroep. Het contract dat de gemeente had met de exploitant liep in 2012 af, waarna in goed overleg met gemeente en Dorpsraad besloten werd dat Groeningen haar Kermis zelf zou gaan organiseren.

 

7 Jaar geleden zag de Kermis er anders uit dan nu: alleen op zondag stonden er enkele kleine zelf gemaakte attracties en was er een schietkraam, draaimolen en suikerspinmachine ingehuurd. Inmiddels is het sinds enkele jaren op zaterdag én zondag Kermis in Groeningen!

 

Vanaf de eerste Kermis in 2013 is er elk jaar de Kermisloterij: Huis aan huis in Groeningen en bij de Kroegentocht in Vierlingsbeek worden lootjes verkocht. Ook op de Kermis kunnen nog lootjes gekocht worden. Op zondagmiddag met de Kermis is de trekking en dan zijn er een 100-tal prijzen te winnen, allemaal beschikbaar gesteld door ondernemers uit Groeningen, Vierlingsbeek, Overloon, Vortum Mullem en ook daarbuiten. Prijzen variëren van tegoed- of cadeaubonnen van winkels, restaurants of een overnachting in een hotel tot leuke werkstukjes van de Zorgboerderijen in Groeningen, vuurkorven, smakelijke kaasjes of kleurrijke sierkussen en nog veel veel meer. De Kermiswerkgroep is alle sponsoren én kopers van de lootjes enorm dankbaar! Dankzij de loterij en het budget van de gemeente kan de Kermis zoals deze nu is, georganiseerd worden: een Kermis die op zaterdag en zondag eigen attracties heeft, waaronder de eendjesvangboot, de snoepkraam, het kadootjeswinkeltje en dit jaar maar liefst 3 nieuwe attracties, maar waar ook op zaterdag én zondag grotere gehuurde attracties staan!

 

Wat ook onmisbaar is zijn de vele vrijwilligers die tijdens de Kermis helpen door de attracties te bemannen en de kaartjes van de kinderen aan te nemen of te knippen. Zonder deze vrijwilligers geen Kermis! Bedankt vrijwilligers! Naast de losse attractiekaartjes is er sinds vorig jaar voor € 5,- ook een Knipkaart te koop waarmee kinderen 11 keer een attractie kunnen doen (er is één attractie die 2 knippen, dus € 1,- kost).

 

Op zaterdagavond is er weer een gezellige Kermisavond in De Zandpoort. Van 20.30- tot 21.30 uur is het Happy Hour: 2 drankjes (bier, wijn, fris) halen = 1 betalen. Gedurende de avond is er de Muzikale Grabbelton: het publiek kiest de liedjes die gedraaid worden! De Zandpoort én de Kermiswerkgroep nodigt iedereen van harte uit de fiets te pakken en naar Groeningen te komen: feestjes bij De Zandpoort zijn altijd gezellig!

 

Na de zaterdag en zondag is de Kermis nog niet ten einde:

 

Op maandagmiddag wordt er met de Groeningse Kermis al sinds de vorige eeuw getoept: fanatiek wordt het kaartspel gespeeld om zoveel mogelijk tegoedkaartjes te winnen. Onder het genot van een drankje (of 2, of nog veel meer…) en een hapje is het altijd weer een mooie Kermismiddag. Als afsluiting van de Kermis is er aansluitend aan het Toepen nog Karaoke: lekker lallen met een meezinger, met zuivere stem gevoelige ballads zingen of met valse klanken een vrolijk duet: alles is mogelijk! Wij zien jullie graag tijdens de Kermis in Groeningen!

  • Zaterdag vanaf 15.00 uur: Kermis! met dit jaar dezelfde attracties als op zondag!
  • Zaterdag 20.30 uur Happy Hour, aansluitend De Muzikale Grabbelton
  • Zondag vanaf 14.00 uur: Kermis! Gezellig met het hele gezin, familie, de buurt of met vrienden
  • Maandag vanaf 13.00 uur: Toepen! Aansluitend: Karaoke