Cabaret in Gryphus? La me nie lache!

 

Nou, dan zul je van goede huize moeten komen. Want na jaren vol melige meiden, dolle duo’s, cynische conferenciers, snelle stand-uppers, dames met ballen, heren met hersens, vreemde vogels en andere prettig gestoorde types trakteren wij je ook dit seizoen 2019-2020 weer op een vijftal gevarieerde avonden vol prettige buikpijn. Onbedaarlijk lachen om prachtige programma’s van Nederlands en Vlaams cabarettalent. Oude bekenden en nieuwe gezichten. Wedden dat het je niet lukt om nie te lache?

 

vrijdag 27 september > Begijn Le Bleu > Toch Bedankt

Comedian, cabaretier, absurdist, typetje of theatermaker? De Vlaamse paradijsvogel Begijn Le Bleu is niet te vangen, maar de liefhebber weet waarom je hem niet mag missen. Ooit won hij Cameretten, werd bekend door zijn rol in de Belgische televisieshow Foute Vrienden - met als hoogtepunt zijn onverwachte auditie bij So You Think You Can Dance - en speelt in zijn vaderland moeiteloos alle grote zalen plat. Eens in de paar jaar is hij op de Nederlandse podia te zien en uiteraard slaat Begijn Vierlingsbeek niet over. Voor de zesde keer komt hij naar Gryphus en daar verheugen velen zich op.

In zijn nieuwe show Toch Bedankt komt Begijn tot de conclusie dat hij de wereld niet kan redden. Daarom begint Begijn maar bij zichzelf. Hij ontdekt hoe we pertinent willen vasthouden aan sommige dingen en hoe dat onvermijdelijk veel humoristische situaties oplevert. Grappig en relativerend.

Over Toch Bedankt:

“Het is vooral hoe Le Bleu het zegt. Met zijn elastische mimiek kan hij elk woord of iedere zin een extra, vaak pseudo-sensuele dimensie geven” - De Standaard

 

www.begijnlebleu.be

> entree: 15,00 euro

> reserveren vanaf 6 september, 10.00 uur

 

vrijdag 8 november > Kasper van der Laan > 1 Kilo (try-out)

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het je graag uit in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld.

In 2015 werd Kasper van der Laan lid van Comedytrain en inmiddels is hij een vaste waarde binnen dit fameuze collectief. Tijdens het Leids Cabaret Festival 2018 won hij de publieksprijs. De jury schreef hierover: “Nooit meer normaal je billen af kunnen vegen, je wordt bedankt Kasper. Dat is wel typerend voor zijn stijl: een heel eigen logica die hij tot absurde proporties doorvoert. Daarmee neemt hij ons mee naar een andere wereld. Zijn wereld! Een labyrint, want we tuimelen van de ene in de andere dagelijkse situatie waarin niets is wat het lijkt.”

Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend, hilarisch en hét comedytalent van 2019 volgens de Volkskrant. Om met comedycollega Micha Wertheim te spreken: “Kasper van der Laan is geniaal grappig. Wat hij doet is razendknap en origineel en geëngageerd!”

www.kaspervanderlaan.nl

> entree: 12,50 euro

> reserveren vanaf 18 oktober, 10.00 uur

 

vrijdag 13 december > Thijs Kemperink > Eerlijk Duurt Het Kortst! (try-out)

Thijs Kemperink is een rasechte verhalenverteller. De geboren en getogen Tukker vormt samen met André Manuel en Ernest Beuving het gezelschap Goeie Tukkers Zijn Geen Motherfuckers en maakt met zijn soloprogramma’s steeds meer naam buiten het oosten van Nederland. Met zijn authentieke persoonlijkheid en alledaagse thema’s verpakt in grappen en verhalen overtuigt hij stad voor stad, dorp voor dorp.

Inmiddels is Kemperink toe aan zijn vijfde programma Eerlijk Duurt Het Kortst! Thijs weet eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn! Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen. Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen niet veel beter soms? Brengt dat je niet veel verder?

Is de auto van de buurman wel zo mooi als hij tegen hem zei? Of de kleding van zijn zus? Als Thijs echt eerlijk is, dan is zijn vrouw… Thijs twijfelt. Gaat hij de hele avond eerlijk zijn of wordt het een ode aan de leugen? Liegen is leuker, maar eerlijk duurt het langst. Eén ding is zeker niet gelogen: Thijs is oprecht blij dat je deze avond samen met hem komt beleven. Eerlijk waar!

www.thijskemperink.nl

> entree: 12,50 euro

> reserveren vanaf 22 november, 10.00 uur

 

vrijdag 24 januari > Jeroens Clan > Tere Zieltjes (try-out)

Jeroens Clan geeft zich bloot. Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival 2018 gaan de maskers af. Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon laten de mens achter de artiest zien. Hun debuutvoorstelling Tere Zieltjes wordt geregisseerd door Pieter Bouwman en zit vol niets ontziende scènes, snelle liedjes en messcherpe danspasjes waarmee deze gevoelige jongens ongetwijfeld een plaats in je hart veroveren. Zo bouwen ze meer publiek op, zitten de zalen straks voller en verdienen ze meer geld. Een oprechte voorstelling over integriteit en imperfectie in een samenleving die steeds verder bla bla bla…

 

“De provincie strikes back. Jeroens Clan weet ongelooflijk slim de zaal te bespelen. De jury is ervan overtuigd dat de jongens niet alleen Brabant maar heel Nederland tot hun thuis kunnen maken.” - Juryrapport Leids Cabaret Festival

“Jeroens Clan gooide hoge ogen met een energieke voorstelling die de zaal flink aan het lachen wist te krijgen. Brabantse jongens met een grote bek: het blijft ondanks de ruime ervaring die we daar sinds de debuten van Hans Teeuwen en Theo Maassen mee hebben toch iets onweerstaanbaars houden.” - Theaterkrant

www.jeroensclan.com

> entree: 12,50 euro

> reserveren vanaf 3 januari, 10.00 uur

 

vrijdag 27 maart > Rob Scheepers > Gulzig (try-out)

Na zijn cabaretdebuut in 2014 gebeurde er veel. Tournees verkochten uit, radio- en televisieoptredens volgden en zijn eerste landelijke tournee sloot hij af in een vol DeLaMar Theater in Amsterdam. En nu, na zijn jongste oudejaarsconference Scheepers Checkt Uit, is het tijd voor zijn derde avondvullende voorstelling.

Geen hoofdzonde is Rob vreemd. Rob is gulzig. Want waarom tevreden zijn? Hij wil meer likes, meer quality time, meer optredens, meer borrelnootjes, meer schermtijd, meer borsthaar, meer bezoekers en meer geld. Gewoon meer, meer, meer… van alles! Waarom? Om indruk te maken. Op iedereen die hij kent. En niet kent. Maar wie wil dat nou niet? Rob doet er in ieder geval vrolijk aan mee en vindt het heerlijk. Dus kun je nog meer grappen verwachten. En meer verhalen. En meer lachen. Meer van alles!

www.robscheepers.com

> entree: 15,00 euro

> reserveren vanaf 6 maart, 10.00 uur

 

sponsors

Het cabaretprogramma van Gryphus wordt mede mogelijk gemaakt door PLUS Verbeeten, Evers Installatieburo, Blue Giraffe, InternActief – administratieve diensten & management advies, Autobedrijf Harm Martens, LekkerBèks – dagverse maaltijden & catering, Syntax Personeelsdiensten, Van den Boogaard Veerdienst, Creemers Glas- Schilder- en Onderhoudswerken, Montagebedrijf Bliksemtechniek, Mulders Auto’s, Rienties Tuinmachines en Perron 22 – bed & breakfast en meer. Zij allen houden namelijk van een gulle lach!

 

vijf op een rij

  • vrijdag 27 september 2019 > Begijn Le Bleu > Toch Bedankt
  • vrijdag 8 november 2019 > Kasper van der Laan > 1 Kilo (try-out)
  • vrijdag 13 december 2019 > Thijs Kemperink > Eerlijk Duurt Het Kortst! (try-out)
  • vrijdag 24 januari 2020 > Jeroens Clan > Tere Zieltjes (try-out)
  • vrijdag 27 maart 2020 > Rob Scheepers > Gulzig (try-out)

 

kassa!

Alle voorstellingen beginnen om 21.00 uur. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer tot de zaal. Entreekaarten zijn vanaf drie weken voor de speeldatum te reserveren via www.gryphus.nl of telefonisch via 0478.630508. Kaarten kosten, afhankelijk van de voorstelling, 15,00 euro of 12,50 euro.

 

jonger dan 20?

Val jij in die leeftijdscategorie dan kun je profiteren van een geweldig aanbod. Bezoekers die jonger zijn dan 20 jaar kunnen een korting van 3,00 euro krijgen op de entreeprijs. Toon een geldig legitimatiebewijs aan de kassa en doe er je voordeel mee!

 

Gryphus?

Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl