Terugblik 3de Gruuningse BarreTocht

 

Terugkijkend op de 3de Gruuningse BarreTocht kunnen we zeggen dat het een geslaagde dag was!

 

Bij de eerste Bar zijn er weinig BarreTocht-lopers die ‘C’est La Vie’, een mooi klein Barretje achter een loods met vooral voetbalvlaggetjes, klassieke CD’s en muziek van weleer en authentieke café-tafeltjes, van binnen gezien hebben omdat het op het terras goed toeven was. De Zandpoort-soep vond gretig aftrek: mensen kwamen meerdere keren terug om nog eens hun kop te vullen.

 

De 2de Bar werd dit jaar voor de eerste keer bezocht: ‘Bij Betje’ bevindt zich onder een gezellig aangeklede overkapping met daarin een houtkachel, lijstjes met daarin oude foto’s , uiteraard wat wildtrofeeën en natuurlijk een tap. In de tuin werden op een grote BBQ hamburgers gebakken en er waren broodjes beenham verkrijgbaar in het prieeltje. De pullen werden weer volop onder de tapkraan gevuld en ze werden buiten of aan de hangtafels in de Bar leeggedronken. Met de zon hoog aan een blauwe hemel smaakte het koude bier nóg beter!

 

Aan het einde van het bezoek aan ‘Bij Betje’ zong onze eigen Groeningse Anouk als opwarmertje naar de volgende optredens bij de volgende Bar.

 

Bij aankomst bij de 3de Bar, Bar ‘D(r)o(r)stig’, was de vuurschaal al aan, stonden de knabbeltjes op tafel en werden de feesthoedjes uitgedeeld: de eerste polonaise werd ingezet. De muziek bleek zó uitnodigend te klinken dat een groep vrienden in Vierlingsbeek besloot niet naar de plaatselijke kroeg te gaan, maar de Molenweg af te fietsen in de richting Groeningen om aan te sluiten bij de BarreTocht.

 

Voor de ’zuute mennekes en derkes’ waren er marshmallows voor boven de vuurschaal, lekker!

 

Het werd een uitdaging voor de organisatie om iedereen om kwart voor 9 weer richting De Zandpoort te krijgen. Als iedereen geweten had dat het daar ook nog een erg gezellig feestje zou worden tot in de kleine uurtjes, was het vast makkelijker gegaan. Want dat werd het: een gezellig feestje met muziek voor iedereen!

 

Deelnemers aan de 3de BarreTocht: bedankt voor jullie deelname!

 

Eigenaren van Barren ‘C ést La Vie’, ‘Bij Betje’ en ‘D(r)o(r)stig’: bedankt voor jullie gastvrijheid!

DJ’s Maarten en Frank, gastoptreders en vrijwilligers die geholpen hebben: bedankt voor jullie muziek, eten en drinken!

 

Wij hebben nu al zin in de 4de Gruuningse BarreTocht! Zien we jullie daar?

De organisatie, Jeroen, Hans, Maike en Anita