Glasvezel: ook interessant als je weinig internet

 

Met een glasvezel-aansluiting krijg je een supersnelle internetverbinding. Sterker nog, de snelst mógelijke internetverbinding. Perfect voor gamen, downloaden, skypen, Netflixen en ga zo maar door. Maar wat als je niet zo’n fanatieke internetgebruiker bent. Loont het dan om over te stappen? Jazeker! Want vroeg of laat hebben we allemaal glasvezel nodig.

 

Een voorbeeld. Kun je de inbelmodems van ongeveer vijftien jaar geleden nog herinneren? Die met dat karakteristieke piepgeluidje. In die tijd kon je kiezen voor een overstap naar een veel snellere kabelmodem. Een flinke verbetering, die toen niet iedereen nodig vond. Een paar jaar later gebruikte echter niemand meer internet via een telefoonlijn. Vandaag de dag is zelfs snelheid van het snelste kabelinternet van toen al volledig achterhaald. En met die modem met dat inbeltoontje? Daar kun je helemaal niks meer mee. En dat is nog maar 15 jaar geleden…

 

Het internet vernieuwt namelijk razendsnel. Zelfs de meest simpele sites vragen steeds meer data. En ook al maak je er weinig gebruik van, vroeg of laat ontkom je niet aan bepaalde toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan zorg op afstand of het bedienen van huishoudelijke apparatuur via wifi.

 

Met glasvezel ben je in alle omstandigheden goed op de toekomst voorbereid. Waar het huidige koperen netwerk – hetzelfde als dat van vijftien jaar geleden – inmiddels aan zijn limiet zit, kan glasvezel nog tientallen jaren mee. De capaciteit van een glasvezelnetwerk is haast oneindig.

 

En waarom je dan juist nu moet overstappen, terwijl je nog geen behoefte hebt aan razendsnel internet hebt? Omdat je vrijwel hetzelfde (of minder) betaalt als bij je huidige internetprovider én een aansluiting (in de kernen) gratis is. Wil je in de toekomst alsnog overstappen, iets waar je vroeg of laat niet aan ontkomt, betaal je daarvoor extra kosten. Kijk voor meer info op www.lvcnet.nl.

 

Clubkasactie

LVCNET heeft samen met de providers een clubkasactie opgezet. De aangemelde verenigingen promoten glasvezel bij hun leden en supporters. In ruil daarvoor ontvangt de club sponsoring van de providers. Zolang de vereniging actief blijft werven voor de deelnemende providers ontvangt de club jaarlijks 12 euro per klant die de club heeft begunstig. Voor Vierlingsbeek en Groeningen doen twee verenigingen hier aan mee:

  • St. Anthonius en St. Nicolaasgilde
  • Stichting Leefbaarheid Vierlingsbeek en Groeningen (GroeVie)