Land van Cuijk, land van heerlijke ontmoetingen

 

Er zijn weer nieuwe stappen gezet en ontwikkelingen te melden vanuit het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Zo wordt er een belangrijke samenwerkingsovereenkomst getekend, zijn er toeristische marketingpakketten samengesteld en staat de eerste cursusdatum voor de deur.

 

Nieuwe stappen

Er zijn weer nieuwe stappen gezet en ontwikkelingen te melden vanuit het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Zo wordt er een belangrijke samenwerkingsovereenkomst getekend, zijn er toeristische marketingpakketten samengesteld en staat de eerste cursusdatum voor de deur.

 

Samenwerkingsovereenkomst met VVV Nederland
Op vrijdag 28 februari wordt de samenwerkingsovereenkomst tussen het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk en VVV Nederland getekend. Hoewel het RBT Land van Cuijk afscheid heeft genomen van de fysieke VVV kantoren om op een meer eigentijdse wijze invulling te geven aan de informatievoorziening, heeft zij wel besloten om zich aan te sluiten bij de landelijke databank van de VVV organisatie. VVV is een consumentenmerk met een hoge waarde dat staat voor kwaliteit.

Met de samenwerkingsovereenkomst wordt alle toeristische data van het Land van Cuijk ontsloten voor grote partijen zoals de ANWB. De digitale informatie wordt onder www.heerlijkeontmoetingen.nl aan de consument aangeboden. Ook worden gasten via de VVV app, een persoonlijke digitale gids, op de hoogte gesteld van actuele en overzichtelijke vrijetijdsinformatie in het Land van Cuijk. De website www.heerlijkeontmoetingen.nl is vanaf begin april in de lucht.

 

Marketing
De marketing van het Land van Cuijk wordt niet onder de VVV vlag gedaan maar door het RBT Land van Cuijk zelf uitgevoerd met de slogan: Land van Cuijk, land van heerlijke ontmoetingen.
Het RBT-LvC helpt ondernemers bij hun marketing op het gebied van recreatie en toerisme. Daarnaast vormt het RBT-LvC een spreekbuis namens de sector richting regionale en nationale organisaties. Ondernemers in het Land van Cuijk kunnen door middel van de afname van toeristische pakketten aanhaken op de regionale campagne. Het doel is om de regio zowel via internet als andere methoden aan te laten haken op belangrijke bestaande toeristische netwerken. Een unieke kans voor goede zichtbaarheid bij toeristen met interesse voor het Land van Cuijk.

 

Als ambassadeur van het RBT LvC zal Robert Hermens verantwoordelijk zijn voor de toelichting van deze drie toeristische pakketten en het partnerpakket voor bedrijven en instellingen, gerelateerd aan de toeristische sector. Naast deze ondersteuning in de marketingcampagne worden bijeenkomsten georganiseerd. Ondernemers kunnen zo de regio, maar ook elkaar, beter leren kennen. Inmiddels is Robert al op pad door het Land van Cuijk. Bent u nog niet benadert voor een afspraak? Neem dan contact op met Robert via tel. 06-55340324 of e-mail: robert@landvancuijk.nl

 

Cursus
Op maandagmorgen 10 maart gaat de cursus voor de ondernemers van de Toeristische Ontmoetingspunten, hun werknemers en de gids-groeters van start in Hotel Cuijk. Deel twee van deze uit twee dagdelen bestaande cursus wordt op dinsdag 18 maart gegeven. De eerste bijeenkomst "Een heerlijke ontmoeting met...onze bezoekers en groeters", staat in het teken van een gezamenlijke nieuwe start, van de motivaties van potentiële bezoekers aan het Land van Cuijk en de competenties, houding en gedrag die daarbij horen van de groeters. We gaan in op het concept "heerlijke ontmoetingen", op de behoeften van de consument en het optimaliseren van de onthaalfunctie.

 

Tijdens de bijeenkomst van dinsdagmorgen 18 maart worden de vier ontwikkelingsrichtingen toegelicht, de kernkwaliteiten van het Land van Cuijk en maken we kennis met de diverse highlights van de regio in de vorm van een speeddate-sessie. Beide dagdelen bieden volop ruimte voor praktijkvoorbeelden en uitwisseling.
Deze cursus wordt op maandagmorgen 24 en dinsdagmorgen 25 maart aan een tweede groep deelnemers gegeven. Wij zijn dan te gast bij Paviljoen De Heksenboom in Sint Anthonis.

 

Contactgegevens
De medewerkers van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk zijn bereikbaar op de volgende adressen en telefoonnummers:

 

Erna van de Ven, Kwartiermaker
ernavandeven@landvancuijk.nl
Tel. 06 - 12537810

 

Suzanne van Alem, Coördinator
suzannevanalem@landvancuijk.nl
Tel. 06 - 13285329

 

Robert Hermens, Ambassadeur
roberthermens@landvancuijk.nl
Tel. 06 - 55340324

 

Deze nieuwsbrief
Dit is een nieuwsbrief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk RBT LvC (voorheen Regionaal Platform recreatie en toerisme Land van Cuijk) en is een voortvloeisel uit de implementatie van de vastgestelde identiteit en het toeristische concept van het Land van Cuijk. Dit proces is in gang gezet door de gemeenten Land van Cuijk in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk en is per 1 januari 2014 operationeel. De nieuwsbrief is bedoeld voor inwoners, ondernemers, pers, gemeenteraden, publieke organisaties en de toeristische vrijwilligers in het Land van Cuijk.

 

Correspondentieadres
info@heerlijkeontmoetingen.nl