Wat heeft Gryphus de komende tijd voor u in petto?

Zondag 1 december > F1 > Abu Dhabi

Kan onze Max nog een deuk in het pakje boter rijden? We zullen het zien want ook de laatste GP van dit seizoen wordt op een grootbeeldscherm vertoond. Wij gaan er nog eens goed voor zitten. En U?

> aanvang 14:00u 

> entree Gratis

 

Vrijdag 13 december > THIJS KEMPERINK > EERLIJK DUURT HET KORTST! (try-out)
Thijs Kemperink is een rasechte verhalenverteller. De geboren en getogen Tukker vormt samen met André Manuel en Ernest Beuving het gezelschap Goeie Tukkers Zijn Geen Motherfuckers en maakt met zijn soloprogramma’s steeds meer naam buiten het oosten van Nederland. Met zijn authentieke persoonlijkheid en alledaagse thema’s verpakt in grappen en verhalen overtuigt hij stad voor stad, dorp voor dorp.

Inmiddels is Kemperink toe aan zijn vijfde programma Eerlijk Duurt Het Kortst! Thijs weet eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn! Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen. Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen niet veel beter soms? Brengt dat je niet veel verder?
Is de auto van de buurman wel zo mooi als hij tegen hem zei? Of de kleding van zijn zus? Als Thijs echt eerlijk is, dan is zijn vrouw… Thijs twijfelt. Gaat hij de hele avond eerlijk zijn of wordt het een ode aan de leugen? Liegen is leuker, maar eerlijk duurt het langst. Eén ding is zeker niet gelogen: Thijs is oprecht blij dat je deze avond samen met hem komt beleven. Eerlijk waar!

> zaal open: 20:30u

> aanvang: 21:00 u

> entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro

> reserveren: www.gryphus.nl

> win gratis kaarten bij PLUS Verbeeten

Zaterdag 21 december> concert > BEUKFEEST: WRANG + GRAFJAMMER + ASGRAUW
Het 35e Beukfeest wordt een ijzersterk staaltje vol zwartmetalen muziek. Opener van de avond is het Groesbeekse Asgrauw. Een driemansformatie met een voorliefde voor Scandinavische black metal uit de jaren negentig. Drummer Batr heeft in de zangers Vaal (ook gitaar) en Kaos (ook bass) twee zielsverwanten gevonden waarmee hij vorm kan geven aan zijn muzikale ideeën. In 2018 brengt Asgrauw het derde album Gronspech uit waar de donkere aspecten van de natuur het leidende thema zijn.

De black metal van Grafjammer bezingt historische en occulte onderwerpen, vaak met verwijzingen naar hun thuisstad Utrecht. Na de 7” Smeerenburgh uit 2012 en de langspeler Koud Gemaakt uit 2015, komt in 2018 het album Schalm & Schabauw uit. Het vijftal wil je graag het volgende op je zwartgeblakerde hart drukken: blijf kalm en haat alles. Waarvan akte.

Ook uit Utrecht, uit de donkerste dieptes, komt Wrang. Afgelopen voorjaar kwam het debuutalbum Domstad Swart Metael uit. Normaliter telt Wrang drie leden, maar voor liveshows heeft het trio twee extra gitaristen opgetrommeld. Wrang speelt de black metal waar Utrecht de laatste jaren bekend mee is geworden: hard, kil en bij vlagen atmosferisch. De heren zijn met hun rauwe, pretentieloze black metal bij uitstek in staat om het Beukfeest op passende wijze dicht te timmeren.
> zaal open: 20.30 uur

> aanvang: 21.00 uur

> entree: 8,00 euro | <20 jaar: 6,00 euro

> reserveren: www.gryphus.nl

 

Donderdag 26 december > wandelclub > KERSTWANDELING

Na anderhalve dag van eten, drinken en uitbuiken is het de hoogste tijd voor een frisse neus. Een frisse neus van zo’n twee uur welteverstaan. Met het traditionele bordje erwtensoep na afloop in gedachten, moet dit voor ieder van U een peulenschil zijn.

> inschrijven: 14.00 uur

> inschrijfgeld: 3,00 euro

 

Donderdag 26 december > BJ Baartmans kerstconcert #27 > BJ’S WINTER WONDERBAND

Hét kerstconcert wordt ook dit jaar natuurlijk weer verzorgd door Bart-Jan Baartmans. Voor de 27e (!) keer op rij is deze Boxmeerse snarenplukker te gast met de kerst, een traditie is nakende. Dit jaar neemt BJ twee meesterlijke muzikale maten mee: zijn zoon Tom Baartmans op bas en Sjoerd van Bommel op drums. BJ’s ‘Winter Wonderband. Editie 2019.

Dit supertrio brengt een mix van rootsrock en stevig groovende bluessongs, afgewisseld met swingende avontuurlijke gitaarinstrumentals. Het driemanschap put daarbij uit de meer schurende kant van het eigen repertoire van BJ en The Space Age Travellers en brengen daarnaast eigenzinnige versies van songs van oa Los Lobos, JJ Cale, Ry Cooder, Howlin Wolf, Tom Waits en Chuck Berry. Gebracht met een sound die hangt naar acts als The Black Keys, North Mississippi Allstars en ZZ Top maar ook elementen uit sixties surf en rockabilly kent. Vette beats, inventief (slide-) gitaarwerk en een recht voor z’n raap aanpak waarbij het open karakter van de triobezetting juist heel veel diepte in de muziek brengt.

> aanvang: 17.00 uur

> entree: gratis

 

Vrijdag 27 december > talkshow > UUT UT KÖPKE VAN JEU
Het is Derde Kerstdag en dus weer tijd voor een nieuwe aflevering van UUT UT KÕPKE VAN JEU, een bijdetijdse talkshow vol actualiteit en amusement voor en door Vierlingsbeek en Groeningen. Het leven van alledag belichaamd door diverse gasten. Gesprekken over politiek, sport, werk, cultuur, hobby’s en andere zaken die onze dorpsgenoten bezig houden.

Dit jaar op het programma van Ut Köpke onder andere Bèkse Flikken en partners in crime Marc en Mirjam Peters, ultrafietser Bart Verheijen, Belle Mit Un Bèkse Ien Ut Buuteland, duiken in donkere grotten en mijnen met Koen Smedts, topkok en horecaondernemer Maik Kuipers, kunstzinnig knopen met Sander Dittner, een column van Maarten Berbers, de nieuwe voorzitter van de Vierlingsbeekse Dorpsraad, en Kerstmuziek van Jacques Et Gaston.

Het meest actuele programma is te vinden op www.gryphus.nl.

> zaal open: 19.30 uur

> aanvang: 20.30 uur

> entree: gratis


Vrijdag 3 januari > quiz > WITTE GEI’T?
De donkere dagen rond Kerst zijn bij uitstek geschikt om eens een avond lekker lang te quizzen. Na het succes van de voorgaande tien edities is het vanavond dus tijd voor Witte Geit’? nummertje elf. Een quiz voor teams want twee weten immers meer dan één, en drie nóg veel meer. De vragen zijn pittig, de onderwerpen zeer uiteenlopend. Laat maar werken die grijze massa, laat het maar kraken daarboven. Hersengymnastiek voor gevorderden. Heerlijk!

Er kunnen zich helaas geen teams meer aanmelden om mee toe doen aan dit grootse kennisspel. Eenlingen kunnen zich wellicht aansluiten bij een willekeurig team. Maar U kunt het natuurlijk ook allemaal beter staan te weten aan de zijlijn.

> zaal open: 20.00 uur

> aanvang: 20.30 uur

> entree: gratis

> aanmelden: www.gryphus.nl (vanaf 1 december)

zaterdag 11 januari > darts > THE GRYPHUS OPEN
Geef U tot uiterlijk 10 januari op voor dit gezellige dartstoernooi voor iedereen, maar let op: vol is vol. Deelname aan The Gryphus Open kost 7,00 euro en opgave is mogelijk via 06.29261253 of www.gryphus.nl.
> aanvang: 19.00 uur

> entree: gratis

> aanmelden: www.gryphus.nl 

 

In petto:

  • vrijdag 24 januari > cabaret > JEROENS CLAN

 

Gryphus?

Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl