Vierlingsbeek krijgt pumptrack

In week 43, 44 en 45 wordt in Vierlingsbeek een pumptrack aangelegd in de groenstrook bij speelveld De Legt.

 

Een pumptrack is een verharde (fiets)crossbaan met bulten en bochten waarop gereden kan worden met een BMX, mountainbike, skateboard, loopfiets en step. Pumptracks zijn relatief onbekend in Nederland, maar zijn wereldwijd een echte hype aan het worden. En dat is niet zo gek, want een pumptrack biedt de kans om een park of terrein op een unieke manier te verfraaien en geeft kinderen volop uitdaging om buiten te bewegen.

 

Doordat de pumptrack in Vierlingsbeek wordt geplaatst in de groenstrook naast het grasveld, vormt hij één geheel met de natuur en belemmert hij niet de mogelijke activiteiten die op het grasveld kunnen plaatsvinden. De initiatiefgroep verbindt zich voor vijf jaar aan dit initiatief. In januari 2022 wordt besloten in welke vorm de toekomst en onder meer het onderhoud van de pumptrack wordt voortgezet.

De werkgroep heeft het project in nauwe samenwerking met de gemeente, buurtbewoners, dorpsraad en met steun van de stichting Groevie gerealiseerd. De aanleg en het onderhoud van de baan wordt gedaan door vrijwilligers.

 

In week 43, 44 en 45 wordt de pumptrack aangelegd. Voor de materiaalkosten is een beroep gedaan op fondsen en sponsoren. De exacte openingsdatum wordt binnenkort bekendgemaakt. Voor meer informatie: stggroevie@gmail.com.