Intocht van sinterklaas in Vierlingsbeek en Groeningen

 

Ook dit jaar komen de Sint en zijn Pieten Vierlingsbeek en Groeningen bezoeken, en wel op 13 november aanstaande.

 

We beginnen de dag, zoals de afgelopen 2 jaren, om 10.00 uur in de gymzaal van basisschool Laurentiushof. In samenwerking met korfbalvereniging DES kunnen de kinderen weer allerlei leuke spellen doen. Natuurlijk komen de Pieten ook nog even langs!

 

Om 11.00 uur gaan we de Sint ophalen en vertrekken we in stoet naar de Maas.

We vertrekken vanaf het plein tussen de kerk en de school.

 

Als u met de auto komt, verzoeken wij u die op het plein bij de PLUS te parkeren. Dit om teveel drukte en kans op ongelukken met kleine kinderen te vermijden.

 

Rond half 12 arriveert Sinterklaas bij de pont, wij wachten hem daar op. Probeer zo ver mogelijk door te lopen langs de dranghekken, dan kunnen we nadat Sint is aangekomen ook weer wat makkelijker weg.

 

Met de stoet en Sint gaan we dan terug naar zaal Concordia, waar we met Sint een klein feestje gaan vieren. Na afloop van het feestje mag iedereen op de foto met Sinterklaas.

In de zaal mogen de kinderen tot en met groep 2 op het podium zitten. De andere kinderen mogen, in volgorde van leeftijd, op de stoelen in de zaal gaan zitten.

 

Gelieve de zijkanten vrij te laten voor de harmonie, maar ook voor de veiligheid.

 

Mocht u in de weg of het zicht van de kinderen staan, dan kan het zijn dat u door iemand van het comité wordt gevraagd een andere plaats te zoeken. Ook willen wij u vragen, zolang er actie is op het podium, rustig te zijn achterin de zaal. Voorgaande jaren was er veel ruis door gepraat achter in de zaal.

 

In de middag gaan Sinterklaas en zijn Pieten op visite in Groeningen. Het programma daar begint om 15.00 uur in de Zandpoort, alwaar Sint een gezellig uurtje doorbrengt met de Groeningse kinderen.

 

Op 5 december komt Sinterklaas met zijn Pieten naar basisschool Laurentiushof.

 

In de week van 7-11 november komen de collectanten van de sinterklaascommissie bij u aan de deur voor een vrijwillige bijdrage voor onze activiteiten.

 

Bij slecht weer op de dag van de intocht kijkt u voor informatie (gaat de tocht naar de Maas door of niet) op http://www.vierlingsbeek-groeningen.nl/ of op onze Facebookpagina.

 

Hopende jullie allemaal te zien op 13 november a.s.,

 

Met vriendelijke groet,

 

Ellen de Haas

Voorzitter sinterklaascomité Vierlingsbeek-Groeningen