Gryphus presenteert: Workshop Bierbrouwen + Beukfeest #40 + Gryphus Formule 1 Café

zaterdag 16 september > WORKSHOP BIERBROUWEN
Ook dit jaar verzorgt De Pruuverij weer een workshop bierbrouwen. Na het succes van 2022 willen wij je ook in 2023 wederom je eigen kerstbier laten brouwen. Leer met je team alle stappen van het bierbrouwen. Vandaag wordt er gebrouwen, op 7 oktober wordt er gebotteld en met de kerst mag de geest uit de fles.

Meld je aan voor deze workshop. Deelname kost 75 euro per team van vier personenen. Het tweede deel van deze workshop, het bottelen, vindt plaats op zaterdag 7 oktober.
aanvang: 13.00 uur > inschrijfgeld: 75 euro per team > aanmelden: www.gryphus.nl

zaterdag 23 september > concert > BEUKFEEST #40: EVIL OATH + LORD VOLTURE + CEREMONY OF OPPOSITES + OCEANS TURN RED
Het Beukfeest is toe aan zijn 40e editie en dat moet gevierd worden! Daarom staan er vanavond maar liefst vier bands op het podium van dit altijd geweldige Headbangers Ball: Oceans Turn Red, Ceremony Of Opposites, Lord Volture en Evil Oath.

Oceans Turn Red is een vijfkoppige metalband uit het noorden des lands en haalt zijn inspiratie uit metalcore, deathcore en hardcore. Begin 2018 hebben de heren hun EP Subterranean Depths gereleased, waarna in 2022 de langspeler MOIRÆ het levenslicht zag. Oceans Turn Red staat bekend om zijn rauwe meeslepende gitaarwerk, destructieve drums, vieze breakdowns en extreme vocalen. Door een energieke live show en een strakke setlist lukt het altijd om de voetjes van de vloer te krijgen.

Het feest gaat verder met een oude bekende van Beukfeest, het van oorsprong Tilburgse Ceremony Of Opposites stond in 2008 tijdens de tweede editie al eens op de planken. De stijl van de band is death metal gecombineerd met invloeden uit onder andere thrash en nordic metal. In de nummers hoor je de liefde die de bandleden hebben voor bands als Cannibal Corpse, Vader, Amon Amarth en Arch Enemy. Na een aantal wisselingen in de bezetting besloot het viertal om een lange pauze in te lassen. In 2020 kwamen ze terug met hun Bloodshed Over Europe reünie tour, waarna het welbekende fenomeen COVID-19 toesloeg en de band wederom in ruststand ging. Nu drie jaar later heeft het originele viertal elkaar toch weer gevonden en werken ze momenteel aan nieuw materiaal en hun terugkeer in de metalscene.

Wie ook geen onbekende meer is voor Beukfeest is Lord Volture. Voor de derde keer speelt deze ‘heer van stand’ onder leiding van zanger David Marcelis, de plinten van de muur. Lord Volture is een heavy metal band met invloeden van Judas Priest, Iron Maiden en Iced Earth. Met hun drie langspelers Beast Of Thunder, Never Cry Wolf en Will To Power heeft het vijftal een enorm stempel gedrukt op de Europese heavy metalscene. En er ligt nieuw werk op de plank: in oktober wordt het album Live ‘Em Up uitgebracht. De band is scherper dan ooit en klaar om meer hoge powervocals, duizelingwekkende gitaarsolo’s en pure ongepolijste heavy metal op de wereld los te laten. Voor iedereen met een hart van staal is Lord Volture een absolute must!

Afsluiter van het Beukfeest is Evil Oath. Black metal uit de donkerste krochten der duisternis waar de zon niet kan komen. Het kwartet uit Noord-Holland bestaat uit leden van Dunkelnacht, Saille en Morvigor. De sinistere blackmetal formatie heeft kort geleden het debuutalbum A Kingdom Of Fire uitgebracht dat goed ontvangen werd in de metalscene.

Evil Oath is een hapklare brok razernij voor hen die van agressieve black metal houden.
zaal open: 19.30 uur > aanvang: 20.00 uur > entree: 10,00 euro | <20 jaar: 8,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
Johee, johoo: het Formule 1 seizoen is halverwege en de eerste helft van het seizoen was er alle reden tot juichen. Althans, voor ‘onze’ Max. Eens kijken of het kopje thee in de rust de andere coureurs weer wat energie bezorgt om het gaspedaal iets harder in te drukken. Het seizoen is nog lang en wellicht kan er toch nog iets veranderen want zoals een befaamd teambaas ooit zei: “De band is rond!”

We gaan het zien want ook dit seizoen zullen (onder voorbehoud) weer alle Grand Prix races op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij blijven er goed voor zitten. En U?

  • zondag 27 augustus: GP NEDERLAND (15.00 uur)
  • zondag 3 september: GP ITALIË (15.00 uur)
  • zondag 17 september: GP SINGAPORE (14.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

in petto

  • vrijdag 29 september > cabaret > SAMIR FIGHIL
  • vrijdag 6 oktober > bierproeverij > DE PRUUVERIJ: BOCKBIER

 

-----
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl