Verslag Bèkse Bruggenloop

 

Ze zien los!!!

 

Onder dat motto vertrokken zondag 24 augustus alle deelnemers bij de Bèkse Bruggenloop.
Mede door de bezielende gespreksleiding van Ferry Verkaart en Ron Daal kwamen er in totaal 282 mensen in beweging. Het plezier, het enthousiasme en de sportieve drang om te presteren zorgden ervoor dat Beek letterlijk en figuurlijk in beweging kwam. De weergoden waren ons deze dag goed gezind aangezien het bijna de hele dag droog bleef. We zijn erg blij met het grote aantal kinderen dat dit jaar mee deed aan de kidsloop.
De kinderen en de hardlopers werden vooraf in het zweet gewerkt tijdens de warming-up door Esther Buunen van Stg Doejemee en Rianne Seykens van Bootcamp Power Venray. Met opzwepende muziek van Malibu sound&light zorgden zij er persoonlijk voor dat de kinderen en hardlopers klaar waren om een goede prestatie neer te zetten.
Vele wandelaars maakten ook gebruik van de mooie wandelroute.

De groepsestafette was dit jaar voor het eerst opgenomen in de Bekse Bruggenloop en was direct een succes. Zes teams gingen deze uitdaging aan.
Met de opbrengst van de groepsestafette ondersteunen we dit jaar de stichting Kinderen Kankervrij http://www.kika.nl/. De stichting Kinderen Kankervrij financiert onderzoek naar neuroblastomen; de bij kinderen meest voorkomende buiten de schedel gelegen tumor. Een vorm van de vreselijke ziekte kinderkanker.

In het kader van Symphonica in Sporto werd de Bekse Steppenronde als afsluiting van deze sportieve dag georganiseerd door Bibliobeek/Beek Beweegt en het comité Oranje Boven. Na een creatieve warming up van Rik Geurts gingen zeven teams onder dreiging van donkere wolken en een kleine regenbui de strijd met elkaar aan en stepten vol enthousiasme over het speciale parcours. Onze enige echte Bekse Steppenronde-miss reikte de medailles uit.

Gedurende de hele dag was er op het plein ook een sportmarkt. Sportverenigingen en/of organisaties konden zich promoten tijdens deze dag. 
Wij danken alle vrijwilligers en betrokkenen die meegeholpen hebben om van de 2e editie van de Bekse Bruggenloop een succes te maken.

Het was een geweldige sportdag waarbij vele mensen in en rondom Vierlingsbeek hebben kunnen laten zien wat ze in huis hebben. We willen iedereen daarom ook veel succes toewensen bij de trainingen voor de Bekse Bruggenloop van volgend jaar.

De uitslagen zijn hieronder te downloaden. Foto's zijn te vinden op http://www.bibliobeek.nl/

 

Sportieve groet en tot het volgend jaar
Organisatie Bekse Bruggenloop