Wandelvierdaagse Vierlingsbeek mikt op groei

 

De PLUS Wandel4daagse in Vierlingsbeek neemt al jaren een vertrouwde plek in de agenda van vele wandelaars in de regio in. Natuurlijk, de meesten van hen komen uit Vierlingsbeek en Groeningen, maar ook uit de omliggende dorpen mag de organisatie toch altijd weer een groot aantal deelnemers begroeten. Niet vreemd, vindt Anneke Willems. “De wandelvierdaagse in Vierlingbeek is voor  een vaste groep deelnemers  namelijk een uitstekende en gezellige warming-up voor de Nijmeegse Vierdaagse. Jaarlijks kunnen we als organisatie tussen de 250 en 300 wandelaars, jong en oud, welkom heten.”

 

De meeste vaste punten zijn ook weer in het draaiboek voor de editie 2017 opgenomen. Elke dag zijn er drie afstanden, vaak door de bosrijke omgeving, uitgepijld. De wandelaars kunnen ook dit jaar weer kiezen uit de vertrouwde routes van 5, 10 en 15 kilometer. Maar toch is er een grote verandering doorgevoerd. In plaats van de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is ervoor gekozen om dit keer van donderdag tot en met zondag te gaan wandelen. Bewust, zegt Anneke Willems. “Dit besluit hebben we genomen om nog meer mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan de wandelvierdaagse. Doordeweeks is de agenda van veel mensen toch voller dan in het weekend. Vooral van de zondag, de finaledag, willen we een mooi festijn maken, met muziek van dj Mark en de slagwerkgroep van Vortum-Mullem, een frietwagen en de prijsuitreiking van de selfiewedstrijd. Deelnemers die een selfie, wij noemen dat een walkie, maken tijdens een van hun wandelingen en die insturen, dingen mee naar mooie prijzen. Tevens kunnen diegenen die ten minste drie dagen hebben meegewandeld die middag hun welverdiende medaille ophalen.”

 

De PLUS Wandel4daagse, een samenwerking tussen de plaatselijke supermarkt en het JOC Vierlingsbeek/Groeningen, vindt dit jaar plaats  van  donderdag 18 tot en met zondag 21 mei. De start- en finishlijn is getrokken bij het JOC/Gryphus-gebouw aan de Grotestraat 18a in Vierlingsbeek. Op donderdag en vrijdag kan er vanaf 17.30 uur worden gestart en kunnen de deelnemers finishen tot 21.00 uur. In het weekend is de start vanaf 13.00 uur en moeten de wandelaars uiterlijk om 17.00 uur binnen zijn.

 

Startkaarten zijn vooraf te koop bij PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek. Deze kaarten kosten  6 euro of zijn bij Verbeeten te verkrijgen tegen inwisseling van één volle PLUSpunten-spaarkaart. Aan de kassa bij aanvang van de wandelvierdaagse zijn natuurlijk ook nog startkaarten te koop: voor vier dagen wandelen betalen de deelnemers  6 euro, en dagkaart kost 2,50 euro.

 

De totale opbrengst van het wandelfestijn is bestemd voor het jeugd- en jongerenwerk in Vierlingsbeek en Groeningen. “Dus wil je sportief de zomer in en ondertussen de jeugd steunen, kom dan lekker wandelen in Vierlingsbeek. Dit jaar hebben we ook meer reclame gemaakt in de gemeenten Venray en Boxmeer, dus we hopen ook uit die regio’s meer wandelaars te verwelkomen. Voor hen kan onze wandelvierdaagse een ideale opwarmer zijn voor de avondvierdaagsen die in juni zowel in Venray als Boxmeer plaatsvinden”, besluit Anneke Willems.

 

Voor meer informatie www.facebook.com/wandel4daagse.