Eenjarig bestaan dorpswebsite!

 

Sinds 27 februari 2014 kent de dorpskern Vierlingsbeek-Groeningen een eigen dorpswebsite, inmiddels vieren we al het eenjarig bestaan. De dorpspagina’s op de website van de Gemeente Boxmeer vielen weg en dat is de reden dat de dorpsraad Vierlingsbeek, samen met enkele bewoners, een dorpswebsite heeft gelanceerd. De doelstelling van de website is om de inwoners, bezoekers en geïnteresseerden te informeren over beide dorpen, de activiteiten, de verenigingen en bedrijven.

 

Met de nieuwe regels van de Gemeente Boxmeer omtrent het plaatsen van sandwich borden, is het promoten van (niet)commerciële evenementen in de dorpen alsmaar bemoeilijkt. De dorpswebsite is een makkelijke en laagdrempelige manier om de leefbaarheid in de dorpskern onder de aandacht te brengen en daarmee te verhogen. De overvolle agenda en de velen nieuws artikelen, geven aan dat de leefbaarheid in deze dorpen zeer hoog is. Een jaar na oprichting blijkt de dorpswebsite een overweldigend succes te zijn. Binnen één jaar zijn er 23.895 bezoeken gebracht  en werden in totaal 71.890 pagina’s bekeken. Dit alles door een dorpskern, bestaande uit Vierlingsbeek en Groeningen, met ongeveer 3.000 inwoners. Bezoeken aan de website zijn niet alleen regionaal, maar ook nationaal en internationaal. Dit geeft aan dat er ruime interesse is voor toerisme en recreatie in beide dorpen.

 

Sinds de oprichting zijn nieuws, agenda, bedrijven, verenigingen, informatie over beide dorpen en dorpsraden, recreatie en evenementen terug te vinden op de website. Na de oprichting is er een Marktplaats blok en een mogelijkheid tot het inschrijven voor de mailinglist toegevoegd. Via deze weg worden de verenigingen, bedrijven of andere organisaties uit de dorpen, welke nog geen vermelding hebben op de dorpswebsite, alsnog opgeroepen om kosteloos gebruik te maken van een publicatie op de website.

 

U kunt het laatste nieuws en agenda items automatisch ontvangen door op Twitter @vierlingsbeekgr te volgen. Ook kunt u zich op de homepagina van de dorpswebsite aanmelden voor de mailinglist, u ontvangt dan automatisch het laatste nieuws in uw mailbox.

 

Onder andere door het winnen van de Brabantse Dorpenderby met het project Symphonica in Sporto, hebben Vierlingsbeek en Groeningen laten zien waar ze voor staan. Met de overige activiteiten en een grootste finale van dit project in het vooruitzicht en alle andere toekomstige activiteiten die ontplooit worden in het dorp, belooft de toekomst volop bruisend te zijn. Wij blijven u in de toekomst voortdurend informeren en ondersteunen omtrent alle activiteiten en festiviteiten in deze dorpskern. Mocht u vragen/op- of aanmerkingen hebben dan kunt u altijd contact opnemen via ‘contact webmaster’ op de dorpswebsite of via vierlingsbeekgroeningen@gmail.com.

 

Bedankt voor uw interesse en ondersteuning tot op heden en graag tot ziens op onze dorpswebsite www.vierlingsbeek-groeningen.nl.