70 jaar leven in vrijheid

 

Beste inwoners van Vierlingsbeek en Groeningen,

 

Op zaterdagavond 14 maart is de Zandpoort in Groeningen om 19.30 uur geopend. Deze avond wordt u een programma aangeboden dat in het teken staat van 70 jaar leven in vrijheid.

Vorig jaar is door de gemeente Boxmeer aan al haar 11 kernen de vraag gesteld om een programma te maken waarmee herdacht wordt dat we al 70 jaar in vrijheid leven. (Bijna) Elk dorp heeft hier een eigen invulling aan gegeven; Groeningen heeft er voor gekozen het in de vorm te doen zoals in eerste instantie voorgesteld is: de opzet van een roadshow, vergelijkbaar met een programma als ‘De Wereld Draait Door’.

 

Groeningen is op 15 maart 1945 bevrijd.

De datum waarop het programma plaats zal vinden was dan ook snel geprikt:

 zaterdagavond 14 maart met ná de roadshow, een vrijheidsfeest dat eindigt op 15 maart!

 

Het programma begint om 20.00 uur en zal tot ongeveer 21.45 uur duren. Daarna kan het vrijheidsfeest losbarsten!

 

Het is zeker mogelijk om alleen bij het programma, óf alleen bij het feest aanwezig te zijn!!!

 

Om de kinderen (basisschool én voorgezet onderwijs) er bij te betrekken hebben we in Groeningen een brief rond gebracht om hen uit te nodigen bij het helpen maken van de aankleding voor de zaal. Mochten er ook kinderen in Vierlingsbeek zijn die willen helpen: geef je op (stuur een mailtje met naam en leeftijd naar: dorpsraadgroeningen@hotmail.com) en kom op woensdagmiddag 4 maart om 14.00 uur bij de Lemse Kuul (schietterrein) in Groeningen. Doe oude kleren aan die (blijvend) vies mogen worden!