Collectief bouwen in Groeningen

Collectief bouwen in Groeningen, dat kan al vanaf €175.000,- !

 

Groeningen biedt geïnteresseerden de kans om voordelig CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) te bouwen. Deze mogelijkheid is er voor zowel starters als niet-startsers maar ook voor jong en oud, om zeer laagdrempelig collectief te bouwen in eigen beheer. Kavels zijn al beschikbaar vanaf €50.000,-. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar een ruwbouw twee-onder-één-kap woning bouw je daarom al vanaf ongeveer €175.000,-.

 

Momenteel zijn er drie partijen, bestaande uit drie startende jongeren uit Vierlingsbeek en Groeningen, in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van de plannen om collectief te bouwen in Groeningen. Dat betekent dat het voorwerk met de Gemeente Boxmeer, een realistisch mogelijk kostenoverzicht, diverse mogelijke tekeningen en indelingen, het contact met andere CPO projecten en het traject Meulman-Arends uit Rijkevoort (begeleiding bij dit project) al is gedaan. Dat maakt het mogelijk voor een vierde partij om eenvoudig en snel in te kunnen stappen bij het realiseren van de plannen. Er is momenteel één kavel (nummer 502) beschikbaar welke in aanmerking komt voor CPO beschikbaar, zie de Gemeente Boxmeer website voor eventuele overige beschikbare kavels.

 

De kavels die door de Gemeente Boxmeer voor 31 december 2019 worden verkocht krijgen een korting van 10%. De starters krijgen vanuit de Gemeente Boxmeer maarliefst 25% korting op de grond wanneer er wordt gehouden aan een maximum waarde van €195.000,- (Grond inclusief woning).

 

Het mooie aan CPO is dat je van het begin tot het eind van het project nauw betrokken bent en de zeggeschap in eigen handen hebt. Dat betekent dat je de woning precies naar wens kunt maken en daar waar je zelf dingen kunt uitvoeren ook nog eens kosten kunt besparen. Door het bouwen in CPO verband is schaalvoordeel te behalen door het gezamenlijk inkopen van materialen waardoor de kostprijs lager wordt. Daarnaast kunnen, onder voorwaarden, starters op de woningmarkt extra korting krijgen.

 

Het gaat bij CPO dus niet alleen om starters die hun eerste koopwoning op gemeentegrond willen bouwen (en dus in aanmerking komen voor de grondkorting van 25%), maar ook biedt het voordelen aan mensen die op particulieren grond (zelfbouwers) willen bouwen, mensen waarvan het niet de eerste koopwoning wordt én senioren die een kleinere- of een levensloopbestendig woning willen bouwen. Iedereen die geïnteresseerd is mag zich melden.

 

Heb jij wel interesse in het bouwen van een nieuwbouwwoning maar niet de kennis en kunde? Govert Ketelaars Bouwhulp biedt eventueel de mogelijkheid om je rondom de nieuwbouw te adviseren, begeleiden en ondersteunen. Je staat er dus zeker niet alleen voor en gaat met de andere drie bouwers met de bijbehorende ondersteuning deze uitdaging aan.

 

Ben je nieuwsgierig geworden in dit nieuwbouwproject en wil je meer informatie ontvangen of ken je iemand die wellicht interesse heeft? Neem dan contact op met Tim Reefs telefonisch 06 23 139192 of per email timreefs@hotmail.com.