Presentatie wielershirts Vriethof tot Vriethof

Het wielerweekend Van Vriethof tot Vriethof staat in de startblokken. 

 

Maar liefst 85 deelnemers staan komende zaterdag om 9.30 uur aan de start van de eerste editie, die, na een gezamenlijk ontbijt bij Herberg Thijssen, vanaf het Vrijthof in Vierlingsbeek in gang wordt geschoten door een prominente gast uit de wielerwereld.

 

Tijdens de eerste editie van deze nu al gedenkwaardige wielertocht, die plaatsvindt op zaterdag 28 en zondag 29 augustus, werken de deelnemende wielrenners, die allemaal een link hebben met Vierlingsbeek en/ of Groeningen, zich in het zweet om van het  illustere Vrijthof in het  Brabantse Vierlingbeek naar het net zo illustere Vrijthof in het Limburgse Maastricht te pedaleren.

Na het startschot vertrekt de eerste groep naar het zuiden van de provincie Limburg, waar ze na een tocht van circa 125 kilometer en een interessant entertainmentprogramma met bijbehorende barbecue overnachten in accommodaties in en om Maastricht. De finish op zondag 29 augustus wordt rond 14.30 uur verwacht. Dan zullen de renners (het is vanwege het bomvolle, gevarieerde programma en de voor sommigen uitdagende afstand afwachten hoeveel) groepsgewijs de finishlijn op het Vrijthof van het wielerdorp Vierlingsbeek passeren, waarna ze bij Herberg Thijssen gezamenlijk  terugblikken op deze eerste editie.
 

Woensdagavond was bij de tennisclub, in het bijzijn van pers en deelnemers, de officiële presentatie en uitreiking van de kleurrijke, door een aantal sponsoren mogelijk gemaakte, wielershirts en zette de organisatie de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i. 

 

Foto's: Yvonne Jacobs.