Bèkse Kroegentocht in het teken van kleuren

 

De Bèkse Kroegentocht beleeft dit jaar op maandag 10 augustus, als Vierlingsbeek in het teken staat van de traditionele kermis, haar elfde editie. “Het wordt een kleurrijke spektakel, want het thema colours staat dit keer centraal”, zegt medeorganisator Jaco Nabuurs.

 

Tijdens de opening van de kermis op vrijdag 7 augustus kunnen de kroegentochtshirts vanaf 21.00 uur worden opgehaald in de feesttent voor zalencentrum Concordia, waar  bezoekers de gelegenheid krijgen hun zangtalent op 2,5 meter hoogte te laten horen. Bij Herberg Thijssen staat die avond de liveformatie Proost op de planken.

 

De Bèkse Kroegentocht begint traditioneel om 12.00 uur bij café-restaurant De Vier Linden bij sportpark Soetendaal. Vervolgens gaat de tocht naar jongerencentrum Gryphus en café-zaal De Wildeman. Vanaf 18.30 uur bezoeken de kroegtijgers de kermis, waarna de tocht wordt vervolgd  bij Herberg Thijssen, waar een band op de planken staat. Vanaf 21.00 uur wordt de kroegentocht in de feesttent voor Concordia afgesloten. Van begin tot eind worden de vijfhonderd ‘gasten’ tijdens de tussenstops bij de vijf cafés door de organisatie en een charmante damescrew in de watten gelegd. Er is onder meer een grote loterij waarmee, door lokale ondernemers beschikbaar gestelde, kleinere en grotere prijzen zijn te winnen.

 

Ook ontvangen de deelnemers die van tevoren een kaartje à 17,50 euro kopen een T-shirt en een aantal drink-, eet- en attractiebonnen. Tevens maken de voorinschrijvers kans om thuis opgehaald te worden voor een ritje in een zeer luxe limousine inclusief een lunch. Een kaartje reserveren kan niet meer via de site, vanaf maandag 3 augustus zijn de laatste kaartjes te koop bij Herberg Thijssen. Mensen die van tevoren hun kaartje hebben besteld, kunnen hun shirt op vrijdagavond 10 augustus tussen 21.00-23.00 uur ophalen in de tent bij Concordia. Hier vindt tevens de verloting plaats van de limousinetrip. Kijk voor meer informatie en impressies van vorige edities op de site www.beksekroegentocht.nl.