Ruiters voor hulphond

 

Ruiters voor hulphond  heeft zich ten doel gesteld middels een sponsoractie zo veel mogelijk  gelden te genereren voor Hulphond Nederland te Herpen.

 

Als tegenprestatie gaan vier ruiters en twee begeleiders, allen woonachtig in de gemeente Boxmeer, een tocht maken van Vaals naar Vierlingsbeek, een afstand van om en nabij 160 km. Dit zal plaats vinden in het hemelvaartsweekend, van donderdag 29 mei 2014 t/m zondag 1 juni 2014. Voor paard en ruiter een mooie, maar zware tocht die aanvankelijk door het Limburgse heuvellandschap zal leiden en later veelal door schitterende natuurgebieden.
De eerste etappe voert van Vaals naar Wijnandsrade, vervolgens wordt er in de buurt van Roermond halt gehouden, vanwaar koers gezet wordt naar Velden, alvorens op zondag aan te komen in Vierlingsbeek.


Hulphonden worden in Herpen opgeleid voor verschillende doeleinden. Zo zijn er honden voor ernstig lichamelijk gehandicapte mensen, mensen met epilepsie, mensen met een PTS-syndroom etc. Ruiters voor hulphond hoopt via deze tocht een bijdrage te kunnen leveren aan het opleiden van één van deze hulphonden.

 

Via de website en facebook ruiters voor hulphond wordt de actie verduidelijkt en kan men donateur worden. Daarnaast is het mogelijk contact op te nemen via ruitersvoorhulphond@gmail.com.