Bèkse Biercantus in de startblokken

Zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek staat op zaterdag 28 oktober weer in het teken van de Bèkse Biercantus. De zesde editie, op touw gezet door een gedeeltelijk nieuw samengestelde werkgroep, start om 20.30 uur.

 

Tijdens een Biercantus zitten alle bezoekers aan lange biertafels, die opgesteld zijn voor het podium waar een cantusband herkenbare meezingers speelt. Alle bezoekers zingen uit volle borst mee en nuttigen daarnaast een biertje dat uit pitchers wordt geserveerd. De Bèkse Biercantus werd in 2012 voor het eerst georganiseerd door een groep actieve jongeren. In Vierlingsbeek is dit feest inmiddels uitgegroeid tot een populaire traditie voor jong en oud.

 

Nieuwe elementen dit jaar zijn de cantusband met gastzangers uit Vierlingsbeek. Ook is er een livestreaming met het publiek, zijn de vrijwilligers in een nieuw pikant jasje gestoken en de culinaire hapjes vernieuwd. De grootst aangemelde groep krijgt een VIP-arrangement, maar de basis van de Bèkse Biercantus blijft vertrouwd: er wordt samen gezongen en gedronken. Het bier (ook rosébier en half-um) wordt geserveerd in pitchers en de wijnen en frisdranken worden geserveerd in gieters. Dit jaar is de coverband Thunk! (Nijmegen) uitgeroepen tot cantusband.

 

Na afloop wordt het feest voortgezet met een afterparty onder leiding van dj Mark van Berlo. Aangezien die nacht ook nog de klok wordt verzet, is er een uur extra om te feesten. De opbrengst gaat naar leefbaarheidsinitiatieven in Vierlingsbeek/Groeningen. Meer informatie, onder meer over de kaartverkoop, staat op de website www.vierlingsbeek-groeningen.nl.

 

Foto:  Yvonne Fotografie.