Bonte aarde feest bij de Wereldboom

Op zondagmiddag 7 oktober heeft de Wereldboom iets nieuws: een Bonte aarde feest. De aftrap om 14.00 uur is een roofvogelshow! Een buizerd helpt het nieuwste prentenboek van Monique van der Zanden te presenteren: Sprankel, de cirkel van het leven. Daarna zijn er op en om het erf van de Schutkooi in Vortum-Mullem avontuurlijke activiteiten voor jong en oud, zoals zelf graan malen en van het meel een pannenkoek bakken op houtvuur.

 

De Wereldboom bestaat zeven jaar. In die jaren kon je door middel van workshops en andere activiteiten in ‘het grote verhaal’ stappen: het universele verhaal van de aarde die ons nodig heeft en van de mensen die elkaar en de aarde nodig hebben. In de komende jaren komt de nadruk meer te liggen op de schaapskudde en het ‘beleef-erf’. Het eerste Bonte aarde feest sluit daarop aan.

Frank en Monique van der Zanden, de drijvende krachten achter de Wereldboom, willen het grote verhaal beter uit de verf laten komen. Daarom hebben zij er in de afgelopen twee jaar achter de schermen hard aan gewerkt om er woorden aan te geven. Het resultaat: twee prachtige boeken, een boek op stapel en een koerswijziging.

 

Sprankelende beelden

In de boeken gaat Monique een stapje verder dan ‘mensen en aarde hebben elkaar nodig’; ze laat zien hoe we in feite familie zijn van alles om ons heen – en hoe we voor altijd deel uitmaken van die familie, de kosmos.

 

In 2017 verscheen Licht; een vertelling voor mensen van 12 tot 100+. Op 7 oktober verschijnt een prentenboek voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar: Sprankel; de cirkel van het leven. Bij beide boeken is een vertelvoorstelling gemaakt, waarvan Sprinkel Sprankel te zien is op het Bonte aarde feest.

Aan een boek voor de tussenliggende leeftijdsgroep wordt nog gewerkt: een legende over de kinderen van de bonte aarde, voor kinderen van 8 tot 12 jaar (verschijnt 2019).

De boeken zijn bedoeld voor iedereen die zijn/haar kinderen wil grootbrengen in verbondenheid met alles wat leeft!

 

Beleef-erf en schaapskudde

Bij het verhaal van de bonte aarde, dat ook doorklinkt in Licht en in Sprankel, hoort het ‘beleef-erf’ van de Schutkooi, dat steeds verder uitgebouwd wordt. Erf en Avonturenbos zijn vrij te bezoeken. Binnenkort kan er ook een vlinderroute worden gelopen. Qua georganiseerde activiteiten beperkt de Wereldboom zich voortaan voornamelijk tot avonturen met de schaapskudde en de grote ‘gezinsdagen’ zoals lammetjesdag en het bijenfeest.

 

De Wereldboom blijft kleinschalig met een groot hart voor al wat leeft! Met daarbij de boodschap: zonder jou is de wereld niet compleet. Zelf beleven blijft centraal staan.

 

Bonte aarde feest

Het Bonte aarde feest is te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur. De Schutkooi (Veerweg 3, Vortum-Mullem) is geopend, zodat tussendoor de dorst en lekkere trek gestild kunnen worden.

Aanmelden voor het Bonte aarde feest is niet nodig. Toegang en parkeren zijn gratis, maar voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding van € 2,50 gevraagd. Behalve Sprankel (€ 14,95) zijn er ook andere kinderboeken van Monique te koop. Let op: geen PIN aanwezig! Meer informatie op de website.

 

www.dewereldboom.nl

www.lichtvertelling.nl