Ger Joosten met LikeU2 het theater in

LikeU2 gaat het theater in. Onder de titel 'U2 – The Dutch Connection' brengt de coverband vanaf oktober 2018 in acht schouwburgen in Nederland een ode aan hun muzikale Ierse helden. De theatertour begint op 11 oktober in het Stadstheater in Zoetermeer. Op zaterdag 27 oktober treedt LikeU2 op in Zaal Zeven in Venray met zijn reguliere show.

 

U2 is de inspiratiebron voor de vier muzikanten van LikeU2, de band die al jaren tijdens allerlei festivals en concerten in binnen- en buitenland een eerbetoon brengt aan de legendarische band U2. Ze hebben alle vier een grote passie voor U2, zowel voor de muziek als de artiesten. LikeU2 bestaat uit oprichter en gitarist Leon Claessens uit Roermond, zanger Hans Reinders uit Weert, drummer Ger Joosten uit Vierlingsbeek en bassist Emiel Joosten uit Stramproy.

 

Voor Hans Reinders en Ger Joosten is de gang naar het theater niet nieuw. Eerder deden ze dat al als bandleden van U2NL in de periode 2008-2014. "Met veel succes", zegt Ger Joosten. "U2NL draaide in die zes seizoenen 104 voorstellingen met drie verschillende producties: 'In the Name of U2', 'U2 in Blinding Lights' en 'An Evening With You U2', waaronder in het de Oude Luxor in Rotterdam, het DeLaMar Theater in Amsterdam en het Beatrixtheater in Utrecht. Dat was een fantastische tijd, die we nu samen met Emiel en Leon nogmaals willen gaan beleven. We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen, want het opzetten van een professionele theatertour doe je niet zomaar, het is en wordt een mooi muzikaal avontuur."

 

Tijdens de theatertour wordt de muziek gecombineerd met allerlei verhalen en beeldfragmenten van en over U2, waarin met humor ook de speciale band die Nederland met Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. heeft, wordt beschreven. Alle grote hits uit ruim 30 jaar U2 komen voorbij, afgewisseld door enkele onbekendere muzikale pareltjes van de band. "We kijken ernaar uit en hopen veel U2-fans in een van de theaters te mogen begroeten", vervolgt Ger Joosten. "Iedereen die het U2-gevoel een keer wil meemaken in een schouwburg, in een totaal andere setting dan normaal., nodigen we van harte uit voor onze nieuwe tour. Een ding is zeker: we gaan onze bezoekers meenemen op een onvergetelijke muzikale reis met U2."

 

Data en locaties theatertour LikeU: 11 oktober 2018 Stadstheater Zoetermeer, 2 februari 2019 Schouwburg De Domijnen Sittard, 22 februari 2019 Theater De Hofnar Valkenswaard, 23 februari 2019 Fulcotheater IJsselstein (U), 6 april 2019 Theater De Storm Winterswijk, 20 april 2019 Schouwburg Lochem, 25 april 2019 Theater De Maaspoort Venlo, 24 mei 2019 Theater De Willem Papendrecht. Kaarten voor de theatertour zijn te boeken via de websites van de bovengenoemde theaters.