Family Bootcamp op 2 juni

In en om tennishal Maascourt in Venray wordt door 24Fitcamp Venray op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 13.00 uur een Family Bootcamp gehouden. De initiatiefnemer voor het sport- en gezondheidsevenement  is Femke van Wijk uit Vierlingsbeek.  Zij zet samen met plaatsgenoot Johan Jansen  de bootcamp op touw om meer bekendheid te geven aan de gratis Fitcamp-trainingen die ze als fitcoaches sinds januari 2018 wekelijks op maandagavond van 19.45 tot 20.45 uur in Venray verzorgen. “We willen ze kennis laten maken met ons concept en laten ervaren  hoe leuk sporten in de buitenlucht is”, zegt Femke van Wijk.

 

De Family-bootcamp is toegankelijk voor alle leeftijden en alle niveaus.  “We beginnen met een warming-up in de tennishal, waarna we naar buiten gaan”, legt Van Wijk uit. “In de bossen van Vlakwater zetten we allerlei stations met wedstrijdvormen uit. Het programma bestaat uit verschillende klim-, klauter-, kracht- en estafetteopdrachten, waarin ook de onderlinge samenwerking belangrijk is. Ja, het wordt zeker een uitdaging voor de deelnemers.”

 

Mensen structureel aan het sporten krijgen en laten nadenken over hun gezondheid.  Dat is het doel van de twee fitcoaches. “Vandaar ook dat de wekelijkse Fitcamp-trainingen gratis zijn”, vertelt Johan Jansen. “Wij willen de trainingen zo laagdrempelig mogelijk houden, voor alle niveaus, vanaf de leeftijd van 18 jaar. De opkomst is gemiddeld zo’n 15-20 personen per avond. De deelnemers komen niet uit Venray, maar ook uit dorpen als Holthees en Westerbeek. Ondertussen zijn ook verschillende mensen uit de groep enthousiast geworden. Zij geven nu zelf trainingen.”

 

Maar het blijft niet bij trainingen, vult Femke van Wijk aan. “Als mensen dat willen en er open voor staan, koppelen we ook persoonlijke doelen aan de trainingen. De een wil afvallen, de ander  meer spiermassa kweken of zich gewoon fitter voelen. Voor hen  houden we eens  in de zes weken een fitheidscheck en kunnen we voedings- en/of afslankadvies geven. Maar het belangrijkste is dat de deelnemers zelf hun doel bepalen: wat willen we met de trainingen bereiken?”

 

Tijdens de Family Bootcamp is ook een bootcamper van Herbalife aanwezig om de deelnemers kennis te laten maken met de verschillende  herstelshakes. Opgeven voor de Family Bootcamp kan via e-mail: fitcampvenray@hotmail.com of de Facebookpagina 24Fitcampvenray.