AED 24/7 beschikbaar bij Naturopati Natuurgeneeskundig centrum

Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Dat apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Het is echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten bereikbaar zijn om snel ter plaatste te kunnen worden gebracht, vooral in woonwijken, omdat daar de meeste hartstilstanden plaatsvinden.

 

Te weinig AED’s buiten

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over om ter plaatste te komen. Het kan vele levens redden als er een AED die buiten hangt in de buurt kan worden gebruikt. Veel verenigingen, bedrijven en particulieren hebben een AED, maar hangen deze binnen. Door deze buiten te hangen kunnen zij gemakkelijk de veiligheid van hun buurt vergroten.

 

Om een AED overal snel ter plaatse te kunnen brengen, is het echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten bereikbaar zijn.

 

AED verplaatst naar buiten

Nancy Smit vindt het belangrijk dat de overlevingskans bij een hartstilstand ook voor bewoners in Vierlingsbeek zo groot mogelijk moet zijn. Daarom is onze AED ook voor hen bereikbaar gemaakt, door deze naar buiten te verplaatsen. Deze hangt in een rode kast aan de rechterzijde van ons gebouw, Grotestraat 111 (pand bij tankstation Vissers) Dankzij die kast is de AED altijd bereikbaar voor de omgeving. Onze AED is nu 24 uur per dag beschikbaar voor de omgeving. Daar ben ik uiteraard heel blij mee.

 

Het verschil maken in de buurt

De AED hangt bij Naturopati Natuurgeneeskundig Centrum . Ook is hij aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie, zodat mensen in de buurt deze AED kunnen vinden en gebruiken in het geval van een hartstilstand. Elke seconde dat de AED eerder wordt ingezet, kan namelijk het verschil maken.

 

Nancy Smit hoopt dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar vind het geruststellend dat de buurtbewoners als de bezoekers van de wijk zo snel mogelijk geholpen kunnen worden bij een hartstilstand. Met deze stap hoopt Nancy Smit meer AED eigenaren enthousiast te maken om ook hun AED beschikbaar te stellen voor de buurt.

 

Oproepsysteem reanimatie

De AED is aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen burgers die bij dit systeem staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Zij krijgen de informatie over de locatie van de AED zodat ze deze kunnen gebruiken om het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren. Dit oproepsysteem is landelijk actief en het aanmelden van AED’s bij dit oproepsysteem kan daadwerkelijk het verschil maken.

 

Kunt u zelf reanimeren en wilt u ook uw steentje bijdragen aan de maatschappij? Dan kunt u zich als burgerhulpverlener bij dit systeem aanmelden via www.hartstichting.nl/aanmelden. U krijgt dan een oproep om te reanimeren bij een hartstilstand in uw buurt en kunt zo levens redden. Ik ben zelf ook aangemeld en inzetbaar!

 

Inzet AED

Uiteraard hoop ik van harte dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar het is goed om te weten dat deze mogelijkheid er is. Ik vind het fijn om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen en hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd over de nieuwe locatie van onze AED.

 

Adres:

Nancy Smit

Naturopati Natuurgeneeskundig Centrum & 3HO Centrum voor Lichaam en Geest

Grotestraat 111

5821AD Vierlingsbeek

Tel: 0478-201366

www.naturopati.nl

www.3ho.nl