Kampioenenregen bij DES

Een ware kampioenenregen viel de afgelopen weken neer op korfbalclub DES in Vierlingsbeek.

 

Maar liefst zes teams van de vereniging (A1, B1, C1, D1, F1 en F2) konden de afgelopen weken, vaak onder toeziend oog van tientallen fans, tijdens de buitencompetitie de kampioensvlag hijsen.

Maar geen succes zonder begeleiding op het veld: DES A1 en DES B1 staan onder leiding van de trainer-coaches  Wim van den Munckhof en Ron Koenen.  DES C1 wordt getraind door Ron en Nicole Koenen, die samen met Inge Litjens dit team tijdens wedstrijden begeleidt. DES D1 wordt getraind en gecoacht door Marijn Tacken, Esther Vervoort en Pien Jansen. DES F1 greep onder leiding van trainer-coach Marijn Tacken de titel en DES F2 deed datzelfde onder leiding van  trainer-coach Kristie Hofmans.

 

Niet alleen het aantal titels groeit, maar ook het aantal leden. Opvallend en positief is dat steeds meer meiden uit omliggende dorpen de weg naar DES, dat het afgelopen tijd veel tijd en energie heeft gestoken (en natuurlijk  blijft steken) in het verbeteren van het niveau van de trainingen en het opzetten van een (jeugd)beleidsplan, weten te vinden. Presteren en plezier gaan hand in hand bij DES.

 

Dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt, blijkt wel uit het feit dat zes van de zeven jeugdteams van DES de afgelopen weken de (kinder)champagneflesssen konden ontkurken. Alle kampioensteams kregen van het bestuur tevens rozen en mochten vervolgens in de kantine genieten van (gratis) friet, snack en drinken. Bovendien werden de meesten van hen ook nog door hun ouders verrast met, bijvoorbeeld, een nieuw kampioenshirt of –sweater.

 

De blik gaat nu op de zaalcompetitie, waarin DES traint in de sporthallen in Maashees en Overloon en zijn thuiswedstrijden speelt in Overloon.  Geregeld houdt de vereniging proeftrainingen voor potentiële nieuwe leden om op die manier op een laagdrempelige manier zelf kennis te maken met de korfbalsport bij DES.

 

Ook interesse in een proeftraining? Of wil je je steentje bijdragen als trainer of begeleider of anderszins? Meld je dan aan via e-mail tc@des-vierlingsbeek.nl. Dit adres staat ook open voor ouders en/of kinderen die meer informatie willen over de sport en/of de vereniging.