Kermis in Groeningen!

Ook dit jaar staat in Groeningen het eerste weekend van september weer in het teken van de Kermis.

 

Prijsje winnen? Lever je kleurplaat helemaal onderaan deze pagina in voor 1 september 17.00 uur!

 

Op zaterdag begint de Kermis om 15.00 uur op het plein bij De Zandpoort.

Die middag kunnen de kinderen eendjes vangen uit de eendjesvangboot, schieten in de nieuwe schietsalon, snoepjes uitzoeken in de snoepkraam, hun reactiesnelheid testen bij het stokkenvangspel en met de verdiende kermismunten leuke kadootjes uitzoeken in de kadowinkel. Voor ouders, opa’s en oma’s en iedereen uit Groeningen, Vierlingsbeek en alle omliggende dorpen die van gezelligheid houdt en bij wil praten is er het terras waar een hapje en drankjes te bestellen zijn.

 

Zaterdagavond is er inmiddels voor de 3de keer het Fluitketelschuiven: een team van 4 personen probeert de fluitketels zo dicht mogelijk bij de stip op een baan in de zaal van De Zandpoort te schuiven. Er spelen 2 teams tegelijk, waardoor de uitdaging niet alleen ligt in het zo veel mogelijk punten halen voor jouw eigen team, maar ook om de tegenstander zo min mogelijk punten te laten scoren.

Teams kunnen zich opgeven via zandpoort.groeningen@gmail.com. Niet alleen voor teams is het een leuke avond, iedereen is welkom om deze gezellige avond mee te beleven!

 

Op zondag staan alle attracties om 14.00 uur klaar. Naast alle attracties die er op zaterdag al staan, kunnen de kinderen die middag hun krachten meten bij de Kop van Jut, klimmen en klauteren in de spidertoren en zweven door de lucht in de zweefmolen. Voor de kleinste kinderen is er een lunapark. Ook kunnen kinderen zich in hun favoriete dier of held laten schminken.

 

Uiteraard is het terras weer geopend en rond 16.00 uur is er de trekking van de Kermisloterij. Er zijn weer vele mooie prijzen, gesponsord door ondernemers uit Groeningen, Vierlingsbeek, Overloon en verdere omliggende dorpen, te winnen. Zowel op zaterdag- als op zondag geven wij u nog de gelegenheid lootjes te kopen.

 

Op maandagmiddag om 13.00 uur begint, als vanouds, het toepen. Vol overgave, fanatiek en naar hartenlust wordt er getoept om een felbegeerd bonnetje dat ingeleverd kan worden voor een …. , dat blijft nog even een verrassing!

 

Aansluitend wordt de Kermis afgesloten en kan iedereen uit volle borst meezingen op de Karaoke-avond.

 

De Kermis wordt georganiseerd door de Kermiswerkgroep. Dit is een groep inwoners die enthousiast bezig is met, onder andere, het zoeken van leuke kadootjes, het maken van posters, het benaderen van sponsoren (kei bedankt iedereen die wat gesponsord heeft!), aanvragen van een vergunning, verkopen van lootjes (bedankt iedereen die lootjes koopt!), het indelen van vrijwilligers (bedankt iedereen die komt helpen!) en nieuwe attracties te zoeken.

 

Om de kermis te kunnen organiseren krijgt de Dorpsraad een budget van de gemeente en organiseert de Kermiswerkgroep de Kermisloterij. Om geld te verkrijgen dat geïnvesteerd kan worden in nieuwe attracties, bestaand of zelf te maken, heeft de Kermiswerkgroep zich dit jaar ingeschreven voor de Goede Doelen Aktie van het Vremde Vogel Festifal. En: we werden genomineerd!

 

Om de jury en het aanwezige publiek die carnavalszondag te overtuigen dat de Groeningse Kermis een heel goed doel is, gingen we rond als ‘kermisvolluk’ en konden de aanwezigen eendjes vangen, deelde we popcorn uit en kon men lootjes kopen voor een heuse mini Kermisloterij. Kei blij waren we dat we de grote winnaar van de avond bleken te zijn! Namens de Kermiswerkgroep: bedankt Herberg Thijssen, bedankt organisatie van het Vremde Vogel Festival, bedankt jury en bedankt aanwezige carnavalsvierders die op ons gestemd hebben!

 

Het bedrag hebben we bijgelegd in het ‘aankooppotje nieuwe attracties’ van de Kermiswerkgroep. Dit jaar hebben we een muntjesschuifautomaat gekocht. Het blijft nog even spannend of het voor aankomende kermis lukt de automaat op en top in orde te krijgen. Als het niet lukt moeten de bezoekers van de Groeningse Kermis nog een jaartje geduld hebben om op de nieuwe muntjesschuifautomaat te kunnen spelen.

 

We hopen jullie allen te zien in Groeningen en wensen iedereen een mooie, gezellige en leuke Kermis toe!

 

Anita, Anita, Daniëlle, Jill, Maike, Moniek en Sandra