Urste Bèkse Heerenzitting uitverkocht

 

Een primeur in Vierlingsbeek. In navolging van plaatsen als Boxmeer en Venray wordt in het dorp een herenzitting gehouden. De Urste Bèkse Heerenzitting vindt plaats in café De Wildeman op zondag 21 januari van 11.11 tot 16.00 uur.

 

Het carnavaleske programma voor mannen (18+) klinkt als een klok. De organisatie is erin geslaagd voor deze eerste editie Rob Scheepers, Dirk Kouwenberg, Andy Marcellissen en Marlon Kicken te strikken. Deze vier populaire tonpraters/stand-upcomedians zijn de blikvangers, maar er is ook gezorgd voor muziek en natuurlijk vrouwelijk schoon.

 

Alle optredens vinden op het podium plaats. "We houden het netjes, want we willen natuurlijk geen heibel in het dorp", zegt medeorganisator Ron van Daal met een grijns. Van Daal, prins van de Keieschieters in 2014, nam samen met zijn adjudant en vriend Carlo Jansen het initiatief voor de herenmiddag.

 

"Waarom hebben wij dit niet in Vierlingsbeek?', dachten wij na een bezoek met een stel vrienden aan een herenmiddag in Boxmeer. Een jaar later zijn we nog een keer naar de herenzittingen in Boxmeer en Venray geweest om ideeën op te doen en sfeer te proeven. De Urste Bèkse Heerenzitting is in eerste instantie bedoeld voor mannen uit Vierlingsbeek en Groeningen. We verwachten dat we de 150 kaarten in een mum van tijd kwijt zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan gaan we de kaartverkoop breder wegzetten."

 

Of het bij deze ene keer blijft? Ron van Daal weet het nog niet. "We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen op de eerste editie en hopen natuurlijk dat het een succes wordt en een vervolg krijgt. Maar voor ons is het eigenlijk meer een geintje, wij vinden het gewoon leuk om een keer zo'n herenzitting te organiseren. Het is een mooie aanvulling op al die andere activiteiten die in ons dorp al op touw worden gezet."

 

De kaartverkoop voor de herenmiddag in Vierlingsbeek ging tijdens de plaatselijke kermiskroegentocht van start. Enkele uren later kon de organisatie al melden dat de eerste editie 'stijf is uitverkocht'. Voor meer informatie over de herenzitting in Vierlingsbeek kan contact worden opgenomen met Ron van Daal via e-mail ronvandaal71@gmail.com.