Schintaler en Golden Earring in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek Open Air duurt dit jaar voor het eerst twee avonden. De topacts zijn Golden Earring op zaterdagavond 9 september, een avond eerder staat de Limburgse band De Schintaler op het podium midden in het dorp. “Het wordt een topfeest op het Vrijthof met voor ieder wat wils”, zegt organisator Maarten Hermans met een grijns. “Vierlingsbeek zal twee avonden lang op z’n grondvesten schudden, mooi toch?”

 

De  formatie De Schintaler bestaat uit niet de minste muzikanten, weet Hermans, eigenaar van Herberg Thijssen. “Een paar bandleden spelen bij André Rieu en hebben met De Schintaler een eigen band. De Schintaler speelt prachtige Limburgse volksmuziek. Nummers als 'Welkom in Limburg', 'Limburgse Meid' en 'Veer hobbe zin drin', om er maar een paar te noemen, groeiden uit tot hits. In Vierlingsbeek spelen ze een van hun drie concerten in Nederland. En Golden Earring is de oudste en veelzijdigste rockband van Nederland ooit.” Met een lach: “Grijze, gegroefde koppen hebben ze gekregen, behalve zanger Barry Hay die de eeuwige jeugd in pacht lijkt te hebben.  Iedereen kent hun klassiekers als Twilight Zone en When, Radar Love  The Lady Smiles natuurijk wel. Die zullen ze ook in Vierlingsbeek met het uithoudingsvermogen van twintigers ten gehore brengen.”

 

Golden Earring is een dijk van een band die ook in de regio Vierlingsbeek-Venray een groot aantal trouwe fans heeft. Net als de muzikanten van De Schintaler, die regelmatig fans uit Vierlingsbeek en omgeving bij hun concerten kunnen begroeten. “Natuurlijk trekt Golden Earring een andere doelgroep dan De Schintaler, die twee bands bijten elkaar niet. Beide bands zijn populair in de regio, dat blijkt ook wel uit de kaartverkoop”, vervolgt Hermans. Waarom de ondernemer  voor twee avonden heeft gekozen? “Puur uit praktische overwegingen. De faciliteiten, zoals het podium en de tapinstallaties,  staan er toch. Dus, waarom niet? Na de concerten van Rowwen Hèze en Guus Meeuwis wordt dit weer een mooie nieuwe uitdaging.”

 

In het voorprogramma van Golden Earring treden de bands Jackson’s Cage, coverband This is Beethoven en de slagwerkgroep uit Vortum-Mullem op.  De joekskapellen VG Tumult uit Vortum-Mullem, Efkes Wachte uit Bergen, Net Op Tied uit Maashees en Op Tied Muuj uit Venray warmen het publiek op vrijdagavond 8 september op voor aanvang van het concert van De Schintaler. Beide concertavonden beginnen om 20.00 uur. Kaarten bestellen kan via de website www.vierlingsbeekopenair.nl

 

Foto Golden Earring: Kees Tabak.

 

 

Foto: Golden Earring, foto: Kees Tabak.