Beginnen met Hardlopen

 

In maart was Atletiekvereniging Sporting Boxmeer gestart met de cursus “Beginnen met Hardlopen” maar door de corona-lock-down is die bijna direct moeten stoppen. In September gaan we er vol tegen aan om een herstart te maken en begint bij Atletiekvereniging Sporting Boxmeer wederom de cursus “Beginnen met Hardlopen”, zowel in Boxmeer (woensdagavond) als in Overloon (zaterdagochtend). In deze cursus leer je op een gestructureerde manier blessurevrij hardlopen. Verder komt goed aan bod: warming-up en cooling-down, hardlooptechniek, het voorkomen van blessures, voeding, schoenen en kleding. Met deze goede basis blijft hardlopen ook op de lange termijn leuk. Andere goede redenen om je aan te melden voor de beginnerscursus zijn:

  • Samen hardlopen is leuker dan alleen trainen
  • Deze cursus is een goede ‘stok achter de deur’ om door te zetten
  • Train in 12 weken naar het lopen van een afstand van 5 kilometer
  • Cursus wordt gegeven door Atletiekunie gecertificeerde looptrainers
  • De cursus wordt afgesloten met een 5 kilometer diplomaloop op zaterdag 12 december 2020. 
  • Na afloop van de diplomaloop ontvang je een veiligheidshesje van A.V. Sporting Boxmeer voor nog vele veilige hardloop kilometers.
  • Gratis deelname aan de Kleffenloop 2021 op een afstand naar keuze.

 

Er is een cursus “Beginnen met Hardlopen” in Boxmeer en in Overloon.

 

Boxmeer: de trainingen vinden plaats op woensdagavond 19:00 uur. De eerste training start op 9 september 2020 op het atletiekveld aan de Graafseweg 36. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.

 

Overloon: de trainingen vinden plaats op zaterdagochtend 09:00 uur. De eerste training start op 12 september 2020 bij sporthal De Raaijhal, Raaijweg 15-17. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.

 

Aanmelden: vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via email noodzakelijk. Geef daarbij ook even aan of de aanmelding voor Boxmeer of Overloon is. De belangstelling voor “Beginnen met Hardlopen” is groot en dus gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding. De cursuskosten bedragen 40 Euro. Als je na de cursus besluit lid te worden van A.V. Sporting Boxmeer zal dit bedrag in mindering gebracht worden op de lidmaatschapskosten. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een email naar: beginnerscommissie@avsportingboxmeer.nl

 

Voor meer informatie over deze Diploma-cursus bezoek: http://www.avsportingboxmeer.nl of http://www.facebook.com/avsportingboxmeer

 

Corona maatregelen: AV Sporting Boxmeer houdt zich aan de regels ter voorkoming van COVID-19 besmettingen zoals opgesteld door RIVM, NOC-NSF en Atletiekunie voor buitensporten.