Voetbal schiet toernooi


Op zondag 12 juni, organiseren het  St. Anthonius en St. Nicolaasgilde, samen met R.K.V.V. Volharding, het Voetbal Schiet toernooi. Vorig jaar heeft dit toernooi voor de 1e keer plaats gevonden, toen nog onder de vlag van Symphonica in Sporto. Vanwege het grote aantal positieve reacties van zowel deelnemers als toeschouwers, wordt het toernooi ook dit jaar weer georganiseerd.

 

Doel van het toernooi

Deze dag is het belangrijk om op de schietbaan, op het voetbalveld en om de velden heen, op een gezellige manier met elkaar bezig te zijn. Verschil in leeftijd en/of behendigheid is niet erg aangezien het recreatieve karakter van de dag voorop staat. Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat deze diversiteit het juist tot een bijzonder leuk toernooi maakt.

 

Goed begin en afsluiting

Net als vorig jaar zullen we de dag beginnen met een gezamenlijk ontbijt. Vanaf 9:30 uur staat er voor alle deelnemers een lekker broodje, een eitje en jus d’orange klaar. Uiteraard ook nog wat fruit, zodat je veel energie hebt. Na afloop van het toernooi zal er om ongeveer 17:00 een afsluitende bbq gehouden worden. Teams kunnen vooraf aangeven met hoeveel personen ze aan deze bbq willen deelnemen (kosten €10,- p.p.).

 

Spelregels schieten

Het schieten gebeurt onder begeleiding van leden van het Gilde. Veiligheid staat hierbij uiteraard voorop. De leden van het Gilde geven deze dag ook uitleg en tips waar u rekening mee moet houden, om zo nauwkeurig mogelijk te schieten. Voor de jongere deelnemers is er een speciaal schiet onderdeel, zodat die ook hier hun steentje kunnen bijdragen.

 

Spelregels voetbal

Het voetbal wordt gespeeld in teams van 7 tegen 7 op een half voetbalveld. Er zijn scheidsrechters aanwezig die alles in goede banen leiden. Doordat slidings niet zijn toegestaan en de deelnemers niet de winst als hoogste prioriteit hebben, zijn de scheidsrechters echter minder nadrukkelijk aanwezig. Net als vorig jaar geldt dat doelpunten van dames, kinderen en oudere spelers dubbel tellen. De teams die daar slim mee omgaan kunnen daar hun voordeel mee doen! Wijziging ten opzichte van vorig jaar is dat er twee poules worden gemaakt, waarbij in de ene poule meer rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van jonge voetballers.

 

Winnaar competitie

Bij zowel het voetbaltoernooi als bij het schiettoernooi zijn mooie bokalen te winnen. De grootste trofee gaat echter naar het team dat de beste totaalscore heeft. Zeker niet het belangrijkste van deze dag, maar toch altijd leuk om trots huiswaarts te keren met een mooie prijs.

 

Toeschouwers welkom

Naast veel deelnemers hopen wij uiteraard ook op veel toeschouwers. Er is een springkussen voor de kleintjes, er klinkt muziek, er is veel gezelligheid. Kortom een ideale dag om op een ontspannen en gezellige manier actief bezig te zijn voor families, vriendengroepen, buurtverenigingen, personeelsverenigingen, etc.

 

Teamsamenstelling

Elk team bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Van deze teamleden moet minimaal 1 dame zijn en minimaal 1 iemand uit de leeftijdsgroep < 16 jaar of > 49jaar zijn. Meer uit deze categorieën is aangeraden aangezien bij het voetbal er van beide categorieën altijd iemand in het veld moet staan. Deelname kost per team  €12,-, het ontbijt is dan voor alle deelnemers inbegrepen.

 

Meer informatie of opgeven

Heb je interesse om deel te nemen aan dit toernooi en wil je graag een team opgeven? Meer informatie en een opgaveformulier is te vinden op de websites van de organiserende verenigingen www.rkvv-volharding.nl en www.gildegroeningen.nl. Ook kun je terecht bij Jens Loenen (jensloenen@hotmail.nl of 06-23256559). Opgeven kan tot uiterlijk 31 mei. Spreek dus snel met je vrienden, familie, kennissen, buurtgenoten, collega’s af met wie je een team gaat vormen en schrijf je in.