Gryphus presenteert: Cabaret met André Manuel + Kèèsteenebal nr. 39 + Concert met Memory Lane en Fenix + Workshop Bierbrouwen + Appels & Peren

vrijdag 26 januari > cabaret > ANDRÉ MANUEL > DE ZIEKE GEEST
De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids. En hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop André Manuel een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest. Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar dat komt nog. Nu eerst De Zieke Geest. Manuels 18e programma. Eindelijk volwassen!

De pers over De Zieke Geest:
“André Manuel oogt fris, fruitig en energieker dan ooit’ 'Met die zieke geest is het anderhalf uur heerlijk genieten, grinniken, schateren en besmuikt lachen.” - Theaterkrant (keuze van de criticus)

“Tere zielen hebben bij Manuel niks te zoeken. Hij stampt graag op tenen en trakteert de bezoekers daarbij uitdagend op een triomfantelijke blik en een sardonische grijns. Tegelijk voel je de ironische onderlaag als hij zich portretteert als de strijder voor het vrije woord.” - NRC (●●●●)
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl
______________________________________________________________________
zoaterdag 10 fibbrewari > carneval > 39E KÈÈSTEENEBAL: GOAN MIT DIE BALLE!
Ja minse, hier wer un stukske van De Kèèsteene, GOAN MIT DIE BALLE! Dizze nigenendertigste ediesie van het Kèèsteenebal ien Griefus roepe wej mit zien alle: GOAN MIT DIE BALLE! Op zoaterdag 10 fibbrewari goan de deure um nege ovver nege los, GOAN MIT DIE BALLE! Ut wurdt un drukte van jewelste, GOAN MIT DIE BALLE! De minse hange mit de been buute, GOAN MIT DIE BALLE! Ge heurt dizzen oavend de mojste möpkes, GOAN MIT DIE BALLE! Zonne goeije hebbe wej nog nie gehad, GOAN MIT DIE BALLE! De pilskes zulle goed smake, GOAN MIT DIE BALLE! Ge ziet wèr es Bèkse minse lache, GOAN MIT DIE BALLE! En ge komt wèr es Gruuningse minse tèège, GOAN MIT DIE BALLE! En misschien ok wel unne Muzesse, GOAN MIT DIE BALLE! Ge kunt dizzen oavend spiekers op laag water zuuke, GOAN MIT DIE BALLE! En ouwe koeie uut de sloot hale, GOAN MIT DIE BALLE! En achter de feite an lope, GOAN MIT DIE BALLE! Ge kiekt d‘r noar de lelleke minse kermis, GOAN MIT DIE BALLE! Of ge komt d‘r van unne kouwe kermis thuus, GOAN MIT DIE BALLE! Ge heurt hoe ut klökske thuus nie tikt, GOAN MIT DIE BALLE! En ge ziet woar ut gras gruuner is, GOAN MIT DIE BALLE! Ge hangt wèr es d’n bink uut, GOAN MIT DIE BALLE! En ge proat mit minse woar ge normaal nooit mit wilt proate, GOAN MIT DIE BALLE! Ge makt mit hoe Lazarus zich nege van de tien keer vuult, GOAN MIT DIE BALLE! Ge zet de bluumkes buute, GOAN MIT DIE BALLE! En ge loat de boel de boel, GOAN MIT DIE BALLE! Ge zaagt plênk van dik hout, GOAN MIT DIE BALLE! En ge komt d’r achter hoe un koe un haas vangt, GOAN MIT DIE BALLE! Ge vist dizzen oavend achter ut net, GOAN MIT DIE BALLE! En ge wit ut wà: carneval viere, dà doede nie alleen, dà doede mit zien alle, GOAN MIT DIE BALLE!
anvang: nege nuur > intree: vur niks

______________________________________________________________________
zaterdag 2 maart > concert > MEMORY LANE + FENIX
Begin 2020 vinden zes mannen met liefde voor muziek elkaar in hun passie: het spelen van klassiekers uit de jaren 60, 70 en 80: Memory Lane is geboren. Wij herkennen onze dorpsgenoten Jaap Verbeeten, Sam Koppes en Bart Jansen. Samen met hun Nijmeegse vrienden Ender, Lars en Leon zorgen zij met meerstemmige zang, twee gitaren, mondharmonica, bas, toetsen en drums voor een rockende avond met een nostalgisch randje. Van Pink Floyd via Tom Petty naar The Beatles, van The Doors via Robert Palmer naar The Rolling Stones en van C.C.R. via Lynyrd Skynyrd naar Queen. Alles komt voorbij. Laat je meevoeren op deze trip down Memory Lane!

Fenix is de doorstart van Blue Or Green en Throw In The Towel, de bands rondom de Vierlingsbeekse muzikanten Martijn en Tim Vernooij en Freek Reijnders. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een zestal en druk bezig eigen tracks te schrijven. Rock met soms een uitstapje naar de blues en hardrock. De eigen songs worden aangevuld met nummers van onder andere Muse, Foo Fighters en Rolling Stones.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 5,00 euro
______________________________________________________________________
zondag 10 maart > WORKSHOP BIERBROUWEN
Ook dit jaar verzorgt De Pruuverij weer een workshop bierbrouwen. Na het succes van 2022 willen wij je ook in 2024 je eigen bier laten brouwen, deze keer een heerlijke tripel. Leer met je team alle stappen van het bierbrouwen. Vandaag wordt er gebrouwen, op 30 maart wordt er gebotteld en met Pinksteren mag de geest uit de fles.

Meld je aan voor deze workshop. Deelname kost 75 euro per team van maximaal vier personen. Het tweede deel van deze workshop, het bottelen, vindt plaats op zaterdag 30 maart.
aanvang: 13.00 uur > inschrijfgeld: 75 euro per team > aanmelden: www.gryphus.nl
______________________________________________________________________
APPELS & PEREN: OPEN PODIUM LAND VAN CUIJK
Ben jij in je vrije tijd graag bezig met zingen, dansen, musiceren, toneel, fotografie, spoken word, cabaret, beeldende kunst of een andere kunstvorm? Geef je dan op voor Appels & Peren: hét open podium in het Land van Cuijk dat plaats gaat vinden in het voorjaar van 2024.

Je presenteert jezelf (alleen of in een groep) in een voorronde bij jou in de buurt. Een jury selecteert bij elke voorronde een aantal deelnemers die doorgaan naar de finale op zondag 9 juni in Schouwburg Cuijk. Alle finalisten krijgen professionele coaching, om jouw talent naar een hoger niveau te brengen.

Appels & Peren wordt georganiseerd met de samenwerkende podia Filmcafé Grave, Gryphus, Myllesweerd, Oelbroeck en Schouwburg Cuijk. Op zondag 12 mei is er een voorronde in Gryphus.

Is dit iets voor jou?
Appels & Peren is voor de inwoners van het Land van Cuijk. Voor jong en oud. Vanaf groep 6 mag iedereen meedoen. Je kunt je inschrijven met jouw vereniging of klas, maar dit hoeft niet. Solo mag ook. Deelname is helemaal gratis.

Je act
Er zijn drie categorieën waaraan je kunt meedoen:

  • Podiumkunst (muziek, DJ, cabaret, toneel, dans en meer)
  • Beeldende Kunst (schilderkunst, fotografie en meer) >
  • Multimedia (film, video, AI-creaties en meer)

Een jury selecteert bij elke voorronde een aantal deelnemers die doorgaan naar de finale. Om een plek voor deze finale te veroveren let de jury op originaliteit, presentatie, techniek, inhoud en potentie. Een cover of een bestaand stuk mag, maar is minder origineel dan ‘zelf bedacht’.En let op: je act mag maximaal 10 minuten duren.


Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op www.schouwburgcuijk.nl/appelsenperen. Heb je een vraag, stuur een mail naar appelsenperenlvc@gmail.com en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie.
______________________________________________________________________
in petto

  • vrijdag 15 maart > cabaret > Rob Scheepers > Weerlicht (try-out)
  • zaterdag 23 maart > Ierse avond > ST. PATRICK’S EVE met live: RIVERFLOW

 

______________________________________________________________________

Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl | Gryphus op social media