Doortrappen tot je honderdste

 

Wie wil dat niet. Iedereen natuurlijk, maar helaas dit is niet iedereen gegeven. Niet iedereen blijft lang genoeg gezond om te kunnen fietsen, of men heeft al jaren niet meer gefietst, altijd de auto gebruikt en daardoor het fietsen een beetje ontwent. 

 

Ondanks dat gaan gelukkig vele 55 plussers weer op pad met de fiets, soms met de oude vertrouwde fiets maar tegenwoordig steeds meer met de elektrische fiets. Alleen of samen met je partner of fietsgroepje, maar lekker in de buitenlucht genieten van onze mooie omgeving.

 

Maar zoals zoveel dingen in het leven is het fietsen niet zonder gevaar. Dit blijkt ook uit de landelijke cijfers, meer en meer fietsongevallen, zeer vaak met 55 plussers met soms zeer ernstig letsel. 

 

Om enkele handvaten te geven met betrekking tot “Veilig Fietsen” hebben we als SWOGB samen met alle ouderen organisaties en de diverse overheden een mooie fietstraining ontwikkeld. Deze zeer mooie, gezellige en leerzame dag gaan wij in Beugen, Sambeek, Holthees/Smakt en Overloon organiseren in mei/juni 2021. Natuurlijk alles volgens de Corona voorschriften.

 

Voor wie is zo’n fietsdag nu bestemd. Velen zullen zeggen “niet voor mij, ik kan fietsen”. Dat we allemaal kunnen fietsen is bekend, maar fietsen we ook veilig en beheerst, kennen we de regels, kennen we de fiets?

 

Wat gaan bijvoorbeeld doen op deze dag: 

 

Op de eerste plaats natuurlijk gezellig samen een aantal tips bespreken om veilig te kunnen fietsen, verkeersregels, snelheid, gedrag, houding enz. Daarnaast wordt u advies gegeven over het afstellen van uw fiets en kunt u een testparcours afleggen. Verder zijn er nog diverse activiteiten die op deze dag besproken, getest of gedemonstreerd worden. 

 

Als het weer meewerkt gaan we voor de liefhebbers een rondje Beugen fietsen als u dat wilt.

De dag wordt afgesloten met een gezellig kopje koffie waar de dag geëvalueerd word en waar een dankwoord gesproken zal worden.

 

Deze dag is vanzelfsprekend niet alleen voor alle 55 plussers uit genoemde dorpen maar voor alle 55 plussers uit onze gemeente. Maar u bent als eerste aan de beurt om in te schrijven. Maak gebruik van deze unieke kans. Verdere info volgt in komende periode.

 

Kortom, laat dit niet aan uw neus voorbij gaan, schrijf u in, voor u zijn de kosten slechts 5 euro. (inclusief lunch).

 

Hebt u vragen:

Voor Beugen Wilma Schaminée

Voor Sambeek: Martin Zeegers

Voor Holthees/Smakt: Sjaar Janssen

Voor Overloon: Wil Philipsen

Of mail naar: henkroeffen@gmail.com